Српски  Magyar 

Косилица на поклон Удружењу “Наша прича”

Недељу дана након што је обишао игралиште у Новом насељу, које су грађани из Удружења “Наша прича” сами уредили и направили, председник општине Радивој Парошки данас је представницима овог удружења уручио косaчицу и тример.

“Грађани окупљени у овом удружењу су направили од закоровљеног простора прелеп простор за своју децу и за себе, велико игралиште и спортске терене. Први пут када сам био овде, прошлог викенда, разговарали смо о томе да ће локална самоуправа овакву лепу грађанску иницијативу подржати. Ово је прелеп пример, а локална самоуправа подржаће сваку сличну грађанску иницијативу. Обећали смо да ћемо им помоћи на разне начине, а сада смо овим вредним грађанима на поклон донели косачицу и тример, што ће им олакшати одржавање овог простора. Лепо је што је највећи део овог великог игралишта и терена природан односно само је мали бетонски део, а остало је трава”, рекао је Парошки приликом уручивања поклона.

У име Удружења грађана “Наша прича” на поклону се захвалио Данијел Пионтек, који је најавио уређење шуме која се налази поред овог рекреативног простора. “Председник је у најкраћем могућем року испунио оно што је обећао пре недељу дана. Добили смо косилицу и тример, што ће нам умногоме олакшати одржавање овог простора. Поред се налази шумица и у плану је да направимо ту шеталиште и парк, а председник нам је обећао да ће локална самоуправа подржати овај наш пројекат”, рекао је Пионтек.