Српски  Magyar 

Пријем за учеснице такмичења "Србија у ритму Европе"

Председник општине Србобран Радивој Парошки примио је данас учеснице највећег музичког фестивала за децу "Србија у ритму Европе" - Ђурђину Марунић, Галину Јовчић, Теодору Бркић и Ивану Шијачић, које ће представљати општину Србобран. Младе Србобранке, које управо завршавају 8, 5, 2. и 3. разред, представљаће ове године Белгију и певати песму Пољуби ме!

"Ово нам је треће учешће на такмичењу 'Србија у ритму Европе'. За децу је ово све веома забавно, све личи на Евровизију, али подједнако значајно је стварање могућности да се упознају са другом децом, да уче да певају на другом језику, као и да промовишу град и општину из којег долазе. Није примарно да победе, већ је важно да себе, своје родитеље и све нас представе на најбољи начин. За победу је потребна шира акција и позивам грађане општине Србобран да прате такмичење и пошаљу СМС за наше представнице", рекао је Парошки и пожелео Ђурђини, Галини, Теодори и Ивани добар наступ и срећу у Нишу.

Добар наступ и успех девојчицама пожелела је и Бранислава Секулић, директорка Дома култура Србобран.

Ђурђина је била представница Србобрана и претходне године, та такмичењу у Сомбору, и тада је одличним наступом и певањем на немачком језику, скренула пажњу на себе и свој таленат. "Ове године није било толико тешко да се припремимо и уживала сам у вежбама са Галином, Теодором и Иваном. Припремамо се већ шест месеци са стручним лицима из организације такмичења, на чему смо им веома захвални, као и општини Србобран која нас подржава. Песма је веома добра, весела и певљива, и верујем да ће се свидети публици и жирију. Срећно смо што имамо прилику да поново представљамо наш град и општини", рекла је Галина.

Деца из наше општине се такмиче у директном телевизијском преносу на Првој ТВ, из града Ниша 16. јуна, са почетком у 14.00 часова. 22 земље Европе и 22 града Републике Србије се боре за прво место, а оно ће одредити из којег града или општине у Србији ће следеће године Прва ТВ преносити највећи дечији музички спектакл у региону. Гласање за наше представнице је почело 01. јуна и траје све до краја телевизијског програма. Текст за гласање (смс): ПЕСМА(размак)04, пошаљите на број 1557. Уколико желите да се следеће године телевизијски пренос емитује из наше општине, а деца представници општине Србобран отпутују у земљу коју представљају, гласајте и знајте да са једног броја можете послати неограничен број порука!

Службени лист