Српски  Magyar 

Одржано такмичење "Србија у ритму Европе"

Популарни музички фестивал "Србија у ритму Европе" наредне године одржаће се у Врњачкој Бањи. Деца из овог града, која су представљала Француску, добила су највише СМС гласова и гласова жирија, и у конкуренцији 22 града победили на такмичењу које је јуче одржано у Нишу. Србобран је завршио на последњем месту што никако не значи да наступ Ђурђине Марунић, Теодоре Бркић, Иване Шијачић и Галине Јовчић, које су уз свој град представљале и Белгију, није био запажен и добар. Младе звезде из Србобрана испраћене су овацијама и аплаузима, извођење, кореографија, сценографија и њихов изглед били су одлична, и нема места никаквом незадовољству.

Представнице Србобрана пратили су са трибина нишке хале Чаир бројни школски пријатељи и чланови породице, било је транспарената и застава, а крај малих екрана Прве ТВ, директан пренос могла је да прати цела Србија. Задовољство наступом Ђурђине, Теодоре, Иване и Галине нису криле ни Милена Аларгић, председница СО Србобран, и Бранислава Секулић, директорка Дома културе Србобран, које су пратиле такмичење у Нишу. Похвале су стигле и од амбасадора Белгије у Србији који се сусрео са младим Србобранкама након наступа, честитао им за све приказано и наградио поклонима.

Представница општине Србобран у стручном жирију била је Јадранка Миковић Џаферовић, професорка музичке културе и диригенткиња хора ОШ "Вук Караџић". 

Комплетне резултате такмичења можете видети овде.

   

Службени лист