Српски  Magyar 

Парошки посетио фарму музних крава

У наставку акције обиласка успешних привредника и пољопривредника, којом се жели успоставити обострано успешнија сарадња локалне самоуправе и носилаца привредног развоја, председник општине Србобран Радивој Парошки посетио је данас фарму музних крава коју води Бошко Рнић, сточар из Србобрана. Ово узорно пољопривредно газдинство располаже са 80 крава и дневно производи скоро 1.000 литара квалитетног млека. Парошки је заједно са Рељом Курјачким, чланом Општинског већа задуженим за пољопривреду, обишао све делове фарме Рнића и упознао се са процесом производње и проблемима са којим се сточари суочавају.

"Локалној самоуправи је веома битно да на лицу места види како раде и послују наши пољопривредници и привредници, али и које проблеме имају. За сваку је похвалу како ова породица већ десет година опстаје у свом послу у тешким околностима, и због те преданости ћемо покушати да им  помогнемо као локална самоуправа, и не само њима. Слично ствари смо недавно чули и од једног повртара у Надаљу, који, такође, упорно ради свој посао и не одустаје, а касније и код једног воћара. Политика општине Србобран усмерена је да подстиче производњу у интезивним гранама пољопривреде, као што су повртарство, воћарство, сточарство, где је потребан велики рад. Таквом политиком обезбеђујемо бржи развој укупне пољопривреде и општине Србобран у целини", рекао је председник општине Србобран Парошки.

Бошко Рнић захвалио се представницима локалне самоуправе на посети и исказаној подршци, задовољан најавом да би ускоро могао да добије конкретну подршку за свој посао од општине Србобран. "Бавимо се производњом млека и за нас је највећи проблем недостатак земље на којој се производи храна за стоку, па смо приморани да докупљујемо одређене количине. Претходне године затражили смо подршку кроз ИПАРД програме, желели смо да набавимо одређену механизацију, али нисам оптимиста док очекујемо резултате, јер су стандарди које би морали да испунимо на фарми веома високи. Све што зарадимо улажемо даље у развој, али то иде прилично споро и потребна нам је подршка", рекао је Рнић.




Службени лист