Српски  Magyar 

"Реахем" пример успешног предузећа

Радивој Парошки, председник општине Србобран, и Ђорђе Џеков, члан Општинског већа задужен за привреду, посетили су данас "Реахем" д.о.о, успешно предузеће за производњу етил-алкохола и осталих хемијских производа. И ова посета део је широке акције упознавања руководства локалне самоуправе са условима у којим послују привредници и пољопривредници, са жељом да се у будућности привредни амбијент унапреди и тако дође до економског развоја целе општине Србобран.

"Реахем" запошљава више од 40 радника, има веома значајну производњу алкохола и успешно је позициониран на тржишту ове врсте производа.

"И овом посетом желимо да дођемо до правих информација о томе како се са проблемима носе наши привредници и пољопривредници. Циљ нам је да као локална самоуправа утврдимо шта је потребно да учинимо да им олакшамо производњу, посебно мислим на утврђивање основних услова за ефикасније пословање. Одмах се види да се ради о једном врло добро организованом предузећу које размишља о свему, а што је посебно важно за нас, размишља и о екологији. То би требало да буде пример и другим. Постоје и неки проблеми који не зависе само од локалне самоуправе, али у ономе што је до нас, покушаћемо да учинимо све. Знам да наша управа ефикасно сарађује са 'Реахемом' када се ради о издавању разних врста дозвола и слично, а посебно ме радују резултати предузећа и добри услови рада за запослене у њему", рекао је након обиласка "Реахема" Парошки.


Представнике општине Србобран примио је и предузеће им представио Зоран Радовић, генерални директор. "Интересовање и брига за наше пословање и жеља да се створе услови за лакше пословање, које исказује локална самоуправа, је за сваку похвалу. 'Реахем' је веома задовољан односима са општином Србобран, у њој имамо праве сараднике, људе који нас често едукују како у оквиру законских норми пронаћи најбоље решење за одређене проблеме, како најлакше проћи кроз озакоњење. На наше захтеве одговара се у веома кратком року и то нас веома радује. Наш је утисак да нам је потребна квалитетнија сарадња између пољопривреде и привреде, јер је штета за наш локални ниво да оно што се овде произведе продајемо као сировину. Зашто од кукуруза не производити неке производе, а не продавати га одмах. Потребна нам је боља прерађивачка индустрија како би у нашој општини задржали и тај део колача", рекао је Радовић.  

Службени лист