Српски  Magyar 

Теку радови на уређењу простора за "Бисер"

Председник општине Србобран Радивој Парошки посетио је данас штићенике Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Бисер", који током целе ове недеље имају посебне активности. За њих се у просторијама у Пролетерској улици бр. 4, које се тренутно реконструишу, свакодневно организују радионице посвећене заштити животне средине и култури живљења.

У првој фази реконструкције овај објекат добио је нови кров и нову ПВЦ столарију, а у плану је уређење ентеријера. Средстава за уређење новог 'Бисеровог' простора у Пролетерској улици, обезбедила је Нафтна индустрија Србије у акцији "Заједници заједно".

"Овај простор је у власништву општине Србобран и уступили смо га на коришћење 'Бисеру'. Потребно је још тога учинити да би се простор оспособио до краја, да буде функционалан и од користи, и на нама је да то обезбедимо. Подржавамо све активности овог удружења и у буџету је планирано више од 13 милиона динара за ову намену, а укупно за социјалну заштиту више од 60 милиона динара. То је за једну малу општину као што је наша веома значајна сума. Показујемо да желимо да пружимо помоћ свим особама и породицама којима је она потребна", рекао је Парошки. Заједно са председником општине радионицу су посетили и поједини кандидати за Савет МЗ Србобран, који би у будућности требали да имају непосредан контакт са грађанима, па је и ова посета послужила успостављању таквих односа.

Представнике локалне самоуправе, заједно са активистима и децом из "Бисера", дочекала је Данка Ђурић, дефектолог. Она је захвалила општини Србобран за подршку и помоћ на коју друштво наилази при реализацији свих пројеката. 

Службени лист