Српски  Magyar 

Парошки посетио штанд компаније Lear

Иако је корпорација Lear најавила Сајам запошљавања у Србобрану за суботу, 14. јул, већ од данас штанд познатог гиганта у аутоиндустрији, као и једног од највећих послодавца, постављен је у Србобрану. Сви они који желе да постану део Lear тима на овом месту могу се информисати о условима за запослење.

Подршку пројекту запошљавања што већег броја људи из Србобрана, Турије и Надаља у корпорацији Lear, јавно је својом посетом штанду компаније демонстрирао и Радивој Парошки, председник општине Србобран.

"И штанд корпорације Lear у Србобрану део је наших активности на омогућавању лакшег запошљавања становника општине Србобран. Када говоримо о запошљавању у нашој општини, чекамо да се окончају одређени послови у индустријским зонама, али до тада успостављамо контакте са свим фирмама којима је потребна радна снага и желе да запосле наше грађане. За заједницу је то веома важно; нема разлике да ли неко ради у Србобрану или неком другом граду, зараде остају код нас, у нашем граду, чак се и порези на зараде сливају у наш буџет. Зато се трудимо да омогућимо нашим грађанима да лакше дођу до запослења, због чега смо успоставили контакт са компанијом Lear. Овај послодавац има потребе за одређеним бројем радника и ми желимо да им помогнемо да их пронађу", рекао је приликом посете штанду Парошки.


Према његовим речима, руководство општине Србобран посетило је погоне Leara и упознало се у каквим условима раде запослени у компанији. "Тренутно у Learu ради око 60 људи из општине Србобран и постоји отворена могућност да значајан број људи добије посао на истом месту. Ова три дана на штанду се могу добити све информације о условима рада код овог послодавца, за суботу смо договорили Сајам запошљавања и представљање компаније у Србобрану, а након тога ће сваког уторка моћи поново да се разговара са представницима Leara о отвореним радним местима. Чинимо све да створимо простор да они који желе да раде добију посао и почну да зарађују, јер нам је то заједнички интерес. У последњих годину дана смо смањили број незапослених кроз овакве активности, надам се да ћемо наставити у истом смеру и у овом случају, јер наш је циљ унапређење услова живота свих грађана Србобрана. Истовремено, интезивно радимо да се погонима попуни и наша индустријска зона, што би додатно унапредило квалитет живота у општини Србобран и подигло животни стандард", рекао је Парошки.   
 

Службени лист