Oct 21, 2018 Last Updated 4:31 PM, Oct 20, 2018

Петровдан - Прва ноћ за 10!

Србобран је у четвртак свечано обележио Петровдан - велики црквени и народни празник и славу места, дан када се одлаже жетелачки алат и окупљају породице, дочекују гости и славе свети апостоли Петар и Павле.

За разлику од претходних година када се Петровдан најчешће обележавао у једном дану, овога пута општина Србобран и Дом културе припремили су вишедневни програм, тако да је добра забава и свечарска атмосфера загарантована за три дана. Бројност присутних већ прве свечарске вечери потврдила је исправност ове одлуке, због које је Србобран постао град најбоље јулске забаве у целом региону. 

Синоћ су бином доминирали тамбурашки оркестар Д7 и млади певачи у којим, потпуно је јасно после њиховог наступа, расту будуће музичке звезде. Врхунац вечери био је концерт популарног певача Милана Топаловића Топалка, који је с нестрпљењем очекиван од дана када је најављен његов наступ. Трг слободе био је испуњен са више хиљада Србобранаца и њихових гостију из бројних градова Војводине.  

"Драге Србобранке и Србобранци, срећан вам Петровдан, слава по којој се Србобран препознаје. Желим да у будућности заједнички остваримо све оно важно, како би Србобран у нашим срцима био велик, и да будемо поносни што смо Србобранци", поручио је са говорнице окупљенима Радивој Парошки, председник општине Србобран, и свима пожелео леп петровдански провод. 


Као и увек, Србобранску славу пратила је одлична вашарска понуда; било је свега и свачега, лицитарских срца, радова сваке врсте које израђују вредне и спретне руке Војвођана, алата, играчака... Нису изостале ни активности "Плавог круга", удружења које мисли на здравље Србобранаца, чији су чланови и овога пута контролисали основне здравствене параметре и делили савете за здрав живот.    

Данас се очекује наставак забаве; на програму је концерт "Аматери своме граду и гости", у ком учествују КУД "Бард", Клуб за неговање традиција и обичаја свих народа и народности, Секција модерног плеса "Звездице", Плесни клуб "Master dance", Фолклорна секција "Pity Pang", Удружење грађана "Ром", Градски хор "Зора" и "Банда дрвена".