Српски  Magyar 

Недеља филма у Културном лету

Наредних дана настављају се програми овогодишњег Културног лета, које организује Дом културе Србобран, а у фокусу ће бити филмска уметност.

У суботу, 18. августа, на репертоару биоскопа на отвореном у дворишту Дома културе, је филм Ослобођање Скопља. Филм је рађен по позоришној представи Душана Јовановића и говори о пропадању једне породице у Другом светском рату. Кроз судбину осмогодишњег дечака, који је главни јунак ове приче, публика проживљава суровост рата, сиромаштво, патњу, види слике окупираног Скопља, града који су Немци, уз помоћ својих бугарских савезника, окупирали 1942. године. Режија: Данило Шербеџија, Раде Шербеџија; играју: Дениз Абдула, Кире Ацевски, Христина Димовска, Луција Шербеџија, Небојша Глоговац. Пројекција је заказана за 21.00 час.

У делу Културног лета које се одржава у Турији и Надаљу, у биоскопима на отвореном који постављени на фудбалским стадионима у ова два места, заказане су пројекције филма Бурек; у четвртак, 16. августа у 21.00 час, у Турија, и у петак, 17. августа у 21.00 час, у Надаљу.

Бурек је комедија која говори о економској кризи. На веома оригиналан и духовит начин, глумци из Грчке, Србије, Америке и са Кипра, кроз причу представљају свако свој народ, што и чини срж овог филма. Режија: Владан Николић; улоге: Бранислав Трифуновић, Сергеј Трифуновић, Вилијам Лирој, Катерина Мисихрони, Џејсон Гречаник и Јаргос Нанурис.

четвртак, 16. август, 21.00 час

Kincsem

Magyar romantikus kalandfilm, 121 perc, 2017. A filmet szerb felírattal vetítik! 12éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

A vetítés INGYENES!

A Kincsem című magyar romantikus kalandfilmet 2017. március 16-án mutatták be Magyarországon. A Herendi Gábor rendezésében, Nagy Ervin és Petrik Andrea főszereplésével létrejött mű Kincsem, a „csodakanca” életét és korát mutatja be.

A filmről: Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú? 

Мађарски романтични авантуристички филм, 121 минута, 2017
СА СРПСКИМ ТИТЛОВАЊЕМ
Препоручује се деци до 12 година старости са присуством одрасле особе.
Биоскоп је БЕСПЛАТАН!
Мађарски романтични авантуристички филм Кинчем приказиван је 16. марта 2017. године у Мађарској. Режирао га је Габор Херендија, са главним глумцима Ервина Нађа и Андрее Петрика. Филм Кинчема представља живот чудотворне кобиле.
О филму: Ерне Блашович изгубио је своју имовину после револуције. Без животног циља живи свој живот, када једног дана му се појави велика могућност, Кинчем, чудотворна кобила, са којом побеђује на сваким европским тркама. Са овим успесима судбина му на тацни нуди задовољство победе над старим неприљатељем Бароном фон Отингена. Међутим, њихово растуће ривалство компликује чињеница да се Ерне заљубљује у Клару фон Отинген, ћерку убице свог оца. Шта је важније, љубав или освета?

 

Службени лист