Српски  Magyar 

Све спремно за 19. "Србобранску бразду"

Месна заједница Србобран, у сарадњи са општином Србобран, по 19. пут организује манифестацију "Србобранска бразда", која ће се ове године одржати 01. септембра, на парцели ЗЗ "Србобран", Суботички пут, три километра од насељеног места.

"Ове године очекујемо рекордан број посетилаца и по први пут гост наше манифестације биће и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство, мр Вук Радојевић. Више од 50 пољопривредника показаће нам своја умећа у орању и најсавременије пољопривредне машине, велики број пољопривредних кућа излагаће своје пољопривредне производе, а очекује нас и богат културно-уметнички програм. 

'Србобранска бразда' има за циљ да сачува обичаје некадашње обраде земље, али са друге стране да упозна све посетиоце са методама модерног орања, као нераскидиви спој развоја пољопривреде, за коју се са сигурношћу може рећи да представља најзначајнију привредну грану на овим просторима. Биће нам част да заједничким снагама учинимo да 'Србобранска бразда' остане један од најпрепознатљивијих брендова наше општине и да се глас о њој још даље чује", стоји у саопштењу Месне заједнице Србобран.

 

Службени лист