Српски  Magyar 

Ратни војни инвалиди на 13. Купу у пецању у Србобрану

Србобран је јуче био домаћин 13. Купа у пецању Савеза организација и удружења ратих војних инвалида, породица погинулих бораца АП Војводине. Такмичила су се 54 такмичара и три такмичарке, који су представљали своја локална удружења из Бача, Инђије, Сомбора, Новог Сада, Бечеја, Врбаса, Руме, Сенте, Апатина, Новог Кнежевца, као и из Бањалуке и Градишке.

Нажалост, такмичење је прошло у сенци еколошког акцидента у ком је неконтролисано испуштање ко зна каквих отрова у водоток Великог бачког канала, произвело да јата риба у борби за живот исплива на површину воде и створи тужну слику наше неодговорности и немара. Незадовољство због акцидента није крио ни Горан Мијонић, председник УРВИ Србобран, који је истакао да се великим проблемом могу позабавити само државни органи, а да загађивача мора стићи заслужена казна.


Истичући да је локална самоуправа увек спремна да подржи чланове Удружења ратних војних инвалида и њихове манифестације и дружења, такмичење је отворио Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за спорт и омладину. "Оваква дружења промовишу и Србобран у најлепшем светлу и надам се да ћемо имати прилику да нешто слично организујемо и наредне године", рекао је Андрић.


Делегација Савеза организација и удружења ратних војних инвалида, породица погинулих бораца АП Војводине, предвођена председником Миленком Чанчаревићем, положила је цвеће на спомен обележје палим борцима у порти православне цркве у Србобрану.

Активисти Удружења за борбу против шећерне болести "Плави круг" организовали су за све такмичаре и окупљене контролу крвног притиска и нивоа шећера у крви.

Службени лист