Српски  Magyar 

"Изађи ми на теглу" у петак у Србобрану

Караван традиционалне гастрономске манифестације "Изађи ми на теглу", такмичења у спремању најукуснијег ајвара, ове недеље застаће у Србобрану.

Надметање екипа у справљању специјалитета којим се диче многи крајеви Србије, заказано је за петак, 14. септембар у 11.00 часова, на Тргу Републике. Рок за пријаву екипа је четвртак, 12. септамбар, на телефон 063 10 51 166, или лично у Канцеларији за локални економски развој. Манифестацију организује "Башта Машта", у сарадњи са општином Србобран.

"Господин Ајвар – специјалитет балканске кухиње и господар сваке трпезе, у петој сезони изазваће на теглу врсне кулинаре и праве гурмане у више од 30 градова широм Србије! Овог пута караван креће из Београда, 17. августа из Каменог града Аде Циганлије где ће варјаче укрстити врсни познаваоци припремања 'српског кавијара'.

У петој сезони караван ће окупити око 450 такмичарских екипа и 3.000 учесника који ће од 17. августа до 13. октобра испећи 12.000 кг паприка, што је, ако посматрамо у комадима, чак 100.000 паприка!

Поред такмичарског дела, као и сваке године организован је и богат целодневни програм за посетиоце, вредне награде за победнике као и едукативни дечији програм. Захваљујући бројним партнерима уз чију се помоћ караван из године у годину развија, наградни фонд фонд за ову сезону биће рекордан и износиће око 1.500.000 динара!

Велико финале које ће окупити победнике из свих градова, одржаће се 13. октобра у Београду где ће власник рецепта за победу бити крунисан за краља ајвара и понеће титулу најбољег ајвар мајстора у 2018. години", стоји у најави такмичења.

Службени лист