Српски  Magyar 

Обележен Међународни дан старих

У Центру за социјални рад општине Србобран у понедељак је обележен 01. октобар - Међународни дан старих лица.

Уз пригодну свечаност припремљену за најстарије, Центар за социјални рад су посетили и представници локалне самоуправе, које је предводио Радивој Парошки, председник општине Србобран.

Бисерка Веселиновић, директорка Центра за социјални рад, истакла је на свечаности да је највећа порука старијима да истрају у својим проблемима, као и свима у познијим годинама да имају стрпљења за све. "Они своје године живота треба да посвете себи и својим потребама, као и уживању у раду, јер старост и те како може бити продуктивна. Србобранска заједница увек је спремна да ослушне и подржи идеје који потичу од најстаријих и из овог Центра", рекла је Веселиновић.

Радивој Парошки, председник општине Србобран, још једном је поновио да је задатак локалне заједнице да брине и учини бољим живот свих грађана, од најмлађих до најстаријих. "Локална заједница издваја одређена средства из буџета и за своје најстарије суграђане, за њихове потребе и активности, у границама својих могућности", рекао је Парошки и захвалио се најстаријима, пре свега на томе што их и даље види орне и жељне новог заједничког рада и дружења.

Службени лист