Српски  Magyar 

Дечија недеља пуна забавних и едукативних програма

Низом активности и добро осмишљених забавних програма у вртићима Предшколске установе "Радост" обележена је Дечија недеља. Овогодишња манифестација, од 01. до 07. октобра, обележава се под мотом: "МОЈЕ ПРАВО ЈЕ ДА ЖИВИМ СРЕЋНО И ЗДРАВО – за одрастање без насиља".

"Богат садржај активности за ову недељу у потпуности је реализован. Првог и другог дана трајања Дечије недеље, председник општине Радивој Парошки посетио је децу у објектима 'Бамби', 'Пепељуга' и 'Бубамара'. Том приликом је разговарао са децом и запосленима, питао децу за њихове жеље и донео им пакетиће са слаткишима. Пакетиће са слаткишима локална самоуправа поклонила је и осталој деци у свим нашим објектима.

Лепо време током недеље погодовало је и осталим нашим активностима. Деца су имала прилике да обиђу библиотеку, пекаре, пољопривредна домаћинства, Ватрогасну службу.  Такође, организоване су међусобне посете вртића, не само у оквиру места боравка, већ и посету деце из објекта 'Пчелица' деци у објекту 'Бубамара' у Надаљу, уз вожњу градским превозом.

У посету вртићима долазили су и саобраћајни полицајци који су малишане упознали са правилима понашања у саобраћају, као и опасностима на које треба да обрате пажњу.

Деца су, такође, имала прилику да погледају и позоришне представе. Прво их је посетила драмска секција деце из Основне школе 'Вук Караџић' са представом о лепом понашању, а затим луткарско позориште из Новог Сада, са представом 'Медведић Римчинчи'. Било је места и за наступ нашег младог србобранског мађионичара и његове чаролије и трикове.

У вртићу у Надаљу одржана је сад већ традиционална 'Бициклијада'. Последњи дан је, као и ранијих година, био резервисан за маскенбале, који су се одржавали по објектима установе. Захваљујемо се свима онима који су нам помогли да се ова Дечија недеља успешно реализује, пре свега локалној самоуправи, затим родитељима, јавним установама и институцијама, као и медијима који су пропратили догађаје", реферисала је за Александра Врсајковић, директорка ПУ "Радост".

Службени лист