Српски  Magyar 

Удружење пензионера обележило 70 година постојања

Удружење пензионера општине Србобран обележило је у среду вредан јубилеј - 70 година од оснивања. На прослави се окупило окупило више десетина виталних србобранских пензионера, а посебан гост био је Радивој Парошки, председник општине Србобран.

О раду организације, активностима и плановима за будућност Удружења пензионера говорила је Љубица Аларгић, председница друштва. "Наша непрофитна, аполитична организација бави се добротворним радом у интересу пензионера и покушава да разним акцијама буде им на услузи. Организујемо дружења и са другим општинским удружењима како би заједно проводили своје дане. Имамо и подршку локалне самоуправе, па смо тако ишли на више путовања и посећивали многе манастире и знаменита места. Посебно хвала председнику општине Радивоју Парошком који је увек имао разумевања за нас и нашао времена да нас саслуша и помогне", рекла је Аларгић. 

Председник општине захвалио се свим пензионерима за све оно што су учинили за заједницу у току свог радног века, те да због тога локална самоуправа и жели и осећа обавезу да помогне Удружење пензионера и његове чланове. "Радни век брзо прође и после тога треба улепшати и осмислити живот људима. Трудимо се колико можемо да помогнемо свим друштвеним организацијама, посебно пензионерима, јер сте ви допринели да се изгради ово друштво и све институције. Са добром организацијом можете много учинити за вас лично, али и ваше удружење. Желим вам све најбоље, пре свега здравља и среће и надам се да ћемо се виђати још чешће у оваквим и сличним приликама", поручио је пензионерима Парошки.