Српски  Magyar 

Дочек на Тргу слободе; ватромет и песма за бољу 2019.

Уз песме Банета Крстића и његовог Гаравог сокака, у и сјају раскошног ватромета који је претворио ноћ у дан, Србобран је започео да броји прве минуте и сате 2019. године. Одлично попуњени Трг слободе потврдио је да Србобранци, Туријци и Надаљчани воле празнична окупљања и умеју да се добро забаве уз музику и игру. Да би уживање било потпуно, побринула се локална самоуправа која је уз организацију концерта и ватромет, обезбедила и бесплатну храну и пиће за све оне који су у 2019. годину ушли загрљени на центру Србобрана.

"Пријатељи, Србобранци, Туријци и Надаљчани, пре свега честитам вам Нову, 2019. годину, да је прославимо у здрављу и весељу, и да нас увек прати добро расположење и радост. Заједно можемо много и од 2019. године очекујем да нам донесе више успеха, среће и задовољства. Учинимо добре ствари у нашим породицама, учинимо све како би наш Србобран, наша Турија и Надаљ били бољи и лепши. Желим вам пуно здравља, среће и радости, и да на нашим лицима у години која почиње буде више осмеха", рекао је у првим минутима 2019. године Радивој Парошки, председник општине Србобран. 

Након што су последњег дана 2018. године обишли многе угрожене породице у Србобрану, Турији и Надаљу и поделили им знатно богатије прехрамбене пакете, новогодишње пакетиће за децу, колаче, плетене капе, шалове и рукавице, играчке и друге поклоне, и први дан 2019. године почео је радно за руководство локалне самоуправе. Одмах након ватромета, Радивој Парошки, заједно са сарадницима, Браниславом Секулић, помоћницом председника општине, Радивојем Дебељачким и др Илијом Газеповим, члановима Општинског већа, Нинославом Јокановићем, председником Савета МЗ Србобран, и Слободаном Субићем, директором Центра за спорт и туризам, обишао је Полицијску станицу Србобран, Ватрогасну јединицу, Дом здравља "Др Ђорђе Бастић" и топлану ЈКП "Градитељ". Дежурне екипе дочекале су госте из општине Србобран и известили их о стању на улицама Србобрана и разним услугама које пружају грађанима. И за полицајце, ватрогасце-спасиоце, медицинске раднике и ложаче и друго техничко особље, нашли су се пригодни поклони, а размењене су и најлепше жеље за годину која је управо почела.

"Знамо да сте увек спремни да реагујете када треба помоћи грађанима на било који начин и у ваше способности и вашу вредност смо се уверили више пута, а локална самоуправа је увек ту да помогне вама да буде још бољи и ефикаснији. На истом смо задатку да унапређујемо и чинимо бољим наша места", рекао је Парошки обраћајући се полицајцима. Срдачно је било и код ватрогасаца, у Дому здравља и топлани, а сви домаћини изразили су задовољство што локална самоуправа показује интересовање за њихов рад и у данима када је сва пажња јавности усмерена на неке друге ствари. 

     

   

Службени лист