May 24, 2018 Last Updated 4:18 PM, May 24, 2018

Миклошу Фехеру награда за најбољи омладински роман

На конкурсу за најбољу књигу на мађарском језику у Војводини у 2016. години, који је објавио Културни савез војвођанских Мађара из Суботице, роман Миклоша Фехера Fekete normalitás, (Црна нормалност), освојио је награду у категорији дечјих и омладинских књига. На овај конкурс своја издања послало је двадесет издавачких кућа из Војводине.

"Овај роман је освојио и прво место на књижевном конкурсу за најбољи омладински роман Спомен куће 'Нандор Гион' 2016. године, а објављен је у издању новосадске Издавачке куће 'Форум' и Спомен куће 'Нандор Гион'. Конкурс смо објавили 1. фебруара 2015. и дали рок од годину дана да би аутори имали довољно времена да напишу дела, а млади писац Миклош Фехер из Сенте је са својим генерацијским романом освојио прво место. Визуелни контекст романа, корице и илустрације је дизајнирао млади војвођански графичар Ендре Кинчеш, који студира графички дизајн на Универизету у Печују. Роман је издат у августу прошле године, а до краја године је због великог интересовања читалаца изашло из штампе и друго издање", изјавила је поводом награде координаторка конкурса и уредница романа др Харгита Хорват Футо.

Награда је уручена у суботу, у Сенти, на централној свечаности поводом Дана мађарске културе, а конкурс на којем ја књига награђена, у улози једног од покровитеља, подржала је и општина Србобран.

Службени лист