Српски  Magyar 

"Дани културне традиције" одушевили публику

Овогодишње "Дане културне традиције" у Србобрану обележила су два веома вредна и добро посећена догађаја, изложба и модна ревија уникатних, одевних предмета од српског платна, атељеа СКВ из Новог Сада, и концерт Биље Крстић и Бистрика, познатих извођача етно музике.

"Атељеу СКВ веома је драго да смо ове године део 'Дана културне традиције' у Србобрану. Ми смо пионири осликавања српског платна, традиционалних материјала који се користе за израду народних ношњи, али наша жеља је била да одемо корак даље и осликавањем унесемо новину и младима предочимо да већина светских модних креатора инспирацију налази у традиционалном наслеђу свог народа. Зашто не бисмо и ми, богати културним наслеђем, урадили тако нешто", рекла је приликом отварања изложбе Србица Крстић, власница атељеа СКВ.

Пун погодак био је и концерт Биље Крстић, одржан у сали Малог позоришта. Изворне песме Србије, Македоније, Румуније и Бугарске у извођењу познате певачице, подсетиле су на немерљиво вредан трезор у ком се чува културно наслеђе ових простора, а само уметници попу Биље Крстић и Бистрика могу данашњој јавности представити пун сјај обог богатства. Овај наступ дао је печат 'Данима културне традиције' и потврдио да избор доброг програма за Дом културе Србобран није никакав проблем.

Иначе, Биља Крстић је пре концерта одржала и музичку радионицу са неколико певачки талентованих девојака из Србобрана.

Службени лист