Српски  Magyar 

Berlinger house gold шампион Новогодишњег турнира

Србобран синоћ није имао дилему; између дербија Хрватска - Србија на почетку Европског првенства у рукомету, и финалних утакмица на Новогодишњем турниру у малом фудбалу, љубитељи спорта у Србобрану изабрали су домаћи спектакл у хали Центра за спорт и туризам. Испуњена до последњег места и са атмосфером узаврелом као на највећим дербијима, утакмицама најбољих појединаца и уручењем награда синоћ је спуштена завеса на најуспешнији турнир ове врсте, који је организован последњих година у Војводини.

Победник овогодишњег турнира је екипа Berlinger house gold, која је финалу савладала Medison S.G, резултатом 4 : 2. Њима је према пропозицијама требала припасти награда од 160.000 динара, али су се шампиони одрекли ове своте у хуманитарне сврхе. Пехар победницима уручио је Радивој Парошки, председник општине Србобран.

Најбољи играч турнира је нападач шампиона Бора Филиповић, најбољи стрелац Иван Филиповић из Србобрана, а најбољи голман Здравко Димић. У категорији ветерана за најбољег играча проглашен је Зоран Мијић, најбољи голман је Владимир Росић из Сивца, а до титуле најбољег стрелца и овој категорији стигао је Иван Филиповић.

Шампионска титула у категорији ветерана +35 припала је екипи Градина систем из Темерина, која је савладала екипу ВМР Алатница ФК Елан. У категорији 2005. годиште и млађи, титулу првака освојили су One Team из Темерина, а титулa најбољег тима у категорији 2004-2005. годиште припала је Комшијама, екипи дечака из Врбаса.

"Почели смо још 22. децембра и одмах код жреба смо имали шта да видимо; пријавиле су се 64 екипе, што је, уверен сам, резултат организације и добрих утисака које смо оставили приликом одржавања претходног турнира, на почетку 2017. године. Добили смо рекордан број екипа, чак 37 у сениорској категорији, што је рекорд и за Војводину, како нам је речено. У свим категоријама имали смо више од 700 такмичара, а гледаоци се броје у десетинама хиљада. Није било места ни да се стоји, толико је интересовање владало за утакмице. Имали смо екипе из целе Бачке, седам екипа из Новог Сада, једну из Београда, и сви су најавили поновни долазак у Србобран. Мислим да је пуна хала најбољи доказ да се радило добро, то Србобрану треба, а мислим да су оваква надметања важна и за рекреативце, који немају много прилика да се покажу и играју утакмице. Хвала свима који су нас подржали, посебно локалној самоуправи, а велико хвала гледаоцима и играчима. Уверен сам да ће турнир следеће године бити још бољи и богатији", рекао је Тодор Шимпрага, један од организатора турнира.

Победници у свим категоријама добили су на дар летовање у Сутомору, а најбољима у категорији сениора и ветерана припале су и новчане награде. Организатор турнира био је Центар за спорт и туризам, уз подршку локалне самоуправе.

Службени лист