Српски  Magyar 

12.септембра у канцеларији председника општине Србобран у присуству представника локалне самоуправе потписан је Уговор о закупу грађавинског земљиштва у државној својини у индустријској зони А, за издгадњу нове фабрике.
Уговор у име новосадске фирме „ЛАКИПЛАСТ“  потписао је  власник Владимир Лакић, а у име локалне самоуправе директор  ЈП „Дирекција за урбанизам и изградњу општине Србобран госпођа  Нада Нађ.

„Лакипласт“ послује од 1994 године, бави се производњом пластичне амбалаже, пластике и термоизолационих материјала, због чега им је потребно земљиште за изградњу новог погона од 3000 м2 с тим да се нови власник обавезује да запошљава наше суграђане.
Господин Лакић је изразио своје задовољство, с обзиром да су обилазећи терене широм Војводине, на разумевање наишли само у Општини Србобран.
           Његове речи и  обострано задовољство потврдио је председник Општине господин Бранко Гајин који је том приликом истакао: „Ово је само почетак једне лепе приче односно, почетак на реализацији индустријске зоне у Србобрану. Србобран има идеалан географски положај и за улагање у њега су нарочито заинтересовани пословни људи из Новог Сада због његове близине граду. До пролећа очекујемо завршетак изградње ове фабрике и почетак изградње других тако да у 2008. години очекујемо 600 нових радних места.“
Председник Скупштине општине Србобран, господин Живко Вујин је рекао: „Узимајући себи за слободу да испред локалног парламетна искажем велико задовољство и наду у успешан почетак формирања и функционисања индустријске зоне на територији општине Србобран, сам присуствовао потписивању Уговора између заинтересованог корисника и локалне самоуправе. Чином потписивања овот Уговора направљени су први кораци у оживљавању привредног простора и амбијента у нашој средини, те средства која је заинтересовани корисник остварио преко Покрајинског секретаријата за науку и технологију, као вид кредитирања у наредном периоду, ће бити враћен кроз улагања у локалну самоуправу и средину у којој се конкретна фирма налази. Још једном бих честитао и пожелео успешан рад предузећу „Лакипласт“.
         
 Опширније о овој теми говориће се на таласима Радио Србобрана у недељној емисији „ Хроника србобранске општине„


РАДИО СРБОБРАН
Марија Берец

Службени лист