Српски  Magyar 

Фестивал "Слободна зона" у Србобрану

У периоду од 08. до 29. јула публика у Србобрану имаће прилику да види четири филмске пројекције остварења са прошлогодишњег фестивала "Слободна зона".

"Слободна зона је филмски фестивал основан 2005. године са идејом да се кроз популаризацију ангажоване кинематографије, која није део уобичајеног биоскопског репертоара, отвори простор за промоцију, промишљање и разумевање актуелних друштвених појава и проблема у свету, земљи и региону. После фестивала који се дешава сваке године у новембру, креће се на Турнеју Слободне зоне где публици у мањим градовима, местима и селима приказује пет до седам најбољих филмова са претходног фестивалског издања. Дом културе Србобран ове године се одлучио за четири филма која ће сваке среде током јула бити приказане на већ добро познатом месту, на терену иза спортске хале од 21.15 часова", саопштено је из Дома културе Србобран.

08. јул - Алис и градоначелник

15. јул - Округ

22. јул - Моје невероватно лето са Тес

29. јул - Звезда од 100 кг

Пројекције се одржавају на отвореном уз поштовање мера у борби против ширења заразе КОВИД 19, које је донела Влада Републике Србије. Пројекције су бесплатне.

 

 

 

 

Службени лист