Српски  Magyar 

Штаб за ванредне ситуације преузео бригу о Народној кухињи

"Штаб за ванредне ситуације општине Србобран од данас је званично преузео припремање и дистрибуцију хране за социјално најугроженије грађане наше Општине. До тога је дошло пре свега због жалби корисника народне кухиње на квалитет и количину оброка које је припремао Црвени крст општине Србобран. Иако је општина Србобран у више наврата тражила да се повећа количина и побољша квалитет хране, која је за неке можда и једини оброк у току дана, Црвени крст Србобран наставио је да злоупотребљава свој положај и да у овим најтежим временима за наше друштво корисницима народне кухиње обезбеђује оброке који нису достојни човеку.

Да би заштитили социјално најугроженије грађане, Штаб за ванредне ситуације општине Србобран преузео је на себе припремање хране која је већ од данас три пута обилнија и квалитетнија, у шта су корисници већ имали прилику да се увере.

Имајући у виду да општина Србобран обезбеђује значајна средства за рад и функционисање Црвеног крста Србобран, а да пружене услуге нису биле на задовољавајућем нивоу, у наредном периоду преиспитаће се трошење новца грађана наше Општине за ове намене а против одговорних ће бити поднете кривичне пријаве".

Комадант Штаба за ванредне ситуације општине Србобран

 Радивој Парошки

Службени лист