Српски  Magyar 

Будимо одговорни, поштујмо мере

На основу извештаја Института за јавно здравље Војводине, и поред раста броја оболелих од инфекције ковид 19, епидемиолошка ситуација у Аутономној Покрајини Војводини за сада је и даље под контролом.

Претходних недеља кроз тихо прокужавање популације дневно је евидентиран једноцифрен број новозаражених, да би пре три дана број новооткривених случајева био 13, дан касније 30, док је у среду број позитивних на вирус корона био 24. У Клиничком центру Војводине, у односу на претходне дане, повећао се број хоспитализованих, па се у овом тренутку у тој установи лечи 45 пацијената, од којих се два пацијента налазе на механичкој вентилацији.

Позивамо грађане Војводине да се, као и до сада, понашају одговорно и да се стриктно придржавају свих мера предострожности и упутстава надлежних здравствених и епидемиолошких стручних служби, уз поштовање физичке дистанце, ношење заштитних маски у затвореном простору, као и употребу дезинфекционих средстава и свих мера личне хигијене.

Апелујемо и на запослене у здравственим установама и установама социјалне заштите да посебно обрате пажњу на све неопходне поступке ради спречавања заражавања запослених и штићеника у тим установама, као и послодавце да и даље примењују и спроводе контролу поштовања мера које су наложене, а које се односе на спречавање неконтролисаног ширења инфекције у радним организацијама и колективима.

Службени лист