Српски  Magyar 

У току изградња повезног водовода у Турији

Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, заједно са сарадницима, обишао је радове на изградњи велике водоводне линије у Турији, која ће повезати извориште и позицију на којој ће се градити постројење за припрему воде за пиће.

"У току је реализација једног веома важног пројекта за Турију и општину Србобран у целини. За изградњу повезног водовода од изворишта до будуће фабрике воде, заједно са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство издвојили смо 15,5 милиона динара, а наше учешће износи око 5,5 милиона динара. Важно је истаћи да Турија има сву пројектно-техничку документацију за изградњу фабрике воде и да би кренули у њену изградњу, морамо прво изградити овај цевовод. Задовољни су како и којим темпом теку радови, биће завршени у предвиђеним роковима и очекујемо да у наредном периоду, на начин како је водоснабдевање решено у Надаљу, исти посао урадимо и у Турији. Када је реч о Србобрану, у току је израда идејног решења, а следи и израда пројектно-техничке документације за фабрику воде и реконструкцију водоводне мреже у највећем месту општине", рекао је овом приликом Дебељачки.

Радове у улици Вука Караџића, заједно са председником општине, обишли су и Милица Зарић, заменица председника општине, Милош Јовановић, члан Општинског већа, Ђорђе Радетић, директор ЈКП "Градитељ", и Немања Мацура, руководилац сектора водоснабдевања у комуналном предузећу.

О значају изградње повезног водовода говорио је и Милош Јовановић, члан Општинског већа. "Сви грађани заслужују воду најбољег квалитета. Турија до сада није имала проблема у водоснабдевању, квалитет воде био је задовољавајући, али је важно да стално обнављамо и модернизујемо све инфраструктурне системе. За нас је ово велики подухват и учинили смо важан корак до будуће фабрике воде", рекао је Јовановић. 

Службени лист