Само недељу дана пред Кобасицијаду, екипа из Турије учествовала је током викенда на 21.  "Сремском свињокољу и кобасицијади" у Шиду.

Србобранци су се такмичили у брзој обради меса и заузели су треће место у овој дисциплини. Правили су и кобасице, што је била најбоља врста позива свим посетиоцима да, након Шида, сврате и до Турије и на лицу места се увере где се праве најбоље кобасице у Војводини и региону.

Екипу из Турије предводио је Мирослав Атанасковић Точа, председник Удружења "Кобасицијада", који је истакао да су односи пријатеља из Шида и Турије одлични и трају дужи низ година. "Ми смо редовни гости Сремске кобасицијаде у Шиду, а Шиђани наши гости у Турији. Успоставили смо добру сарадњу и ове године смо искористили прилику да госте Шида позовемо да посете и нашу манифестацију. Произвођачи кобасица из Шида нису једини које очекујемо следеће недеље, већ ћемо имати и пријатеље из Словеније, Хрватске, Мађарске и других држава", рекао је Атанасковић.