Српски  Magyar 

Уличне трке у част празника

У част Дана ослобођења и Дана општине, који се обележавају 19. октобра, данас су у Србобрану одржане традиционалне Уличне трке за ученике и грађане.

Такмичило се стотине ђака основних и средње школе из Србобрана, Турије и Надаља, на дужинама од 200, 400, 600, 800 и 1.000 метара, у зависности од узраста, а циљ и подијум за најбоље био је на Тргу Републике. Победницима су припале мајице са логоом "Уличне трке Србобран", и медаље, које су им у име организатора манифестације, Центра за спорт и туризам, уручили директор Слободан Субић, затим Горан Радовановић, секретар Црвеног крста Србобран, и Јовица Андрић, члан Општинског већа задужен за омладину и спорт.

"Дуга традиција одржавања уличних трка пред Дан општине Србобран настављена је и данас. Сва деца са територије општине, из свих основних и средњих школа, трчала су у славу ослобођења нашег места. Захвалићу се свим директоркама школа, наставницима и ученицима јер се увек радо одазову позиву на данашњи дан и узму учешће у великом броју. Захвалан сам покровитељу наше спортске манифестације, Општини Србобран, и Црвеном крсту који заједно са нама учествује у реализацији 'Уличних трка'. Ову прилику бих искористио да свим становницима општине Србобран честитам сутрашњи празник, Дан ослобођења општине Србобран", поручио је Субић.

"Природно је да се Црвени крст, са својим волонтерима, укључује у организовање манифестација чији је циљ промоција здравља и у којој учествују деца. Као и до сад били смо задужени да водимо бригу о учесницима трка на прилазу циљу и након завршетка трке. Свако дете је из руку наших волонтера добило флашицу са водом, а ко је желео да након интензивног напора подигне шећер могао је да се послужи бомбонама. Захвални смо Општини Србобран, Центру за спорт и туризам и Спортском савезу општине, што су омогућили трку 'За срећније детињство', наша организација се са радошћу одазива сваком позиву за учешће у оваквим манифестацијама", рекао је Горан Радовановић, секретар Црвеног крста Србобран.

 

Службени лист