У организацији Клуба за неговање традиција и обичаја Србобан, на хиподрому је одржана 14. Традиционална жетва, манифестација посвећена очувању жетелачких обичаја са почетка прошлог века. Уз изворне песме, народну ношњу, производе традиционалне кухиње и стари алат, присутни су имали прилику да се подсете како се некад косило жито и везивало у снопове, увере се у тежину овог посла, али и осете његов свечарски карактер, увек присутан уз жетву плодова.
  Манифестацију је отворио Золтан Телеки, председник Клуба за неговање традиција и обичаја Србобан. Он је истакао да је „циљ организатора да од заборава сачува  обичаје који су карактерисали послове у њиви пре више десетина година, и да је учешће младих у Традиционалној жетви најбоља гаранција тога.
   На Традиционалној жетви учествовало је 10 екипа, шест из Србобрана и по једна из Аде, Мола, Орахова и Сивца. Као и до сада, стручни жири оцењивао је рад у пољу, опрему којом се радило, изглед ношње, и доручак који спремају домаћице. Свака екипа располагала је косом, великим грабљама званим бегеш, прибором за откивање и оштрење косе, а „конопи“ за везивање снопова правили су се на лицу места од жита.
  Пре почетка кошења све екипе сервирале су доручак, у којем су доминирали и домаћи производи. Жири је имао тежак задатак па су четири екипе, Szenttamási Aranycsapat, Földművesek Ada, Napsugár Mohol и Вредне руке из Србобрана имале исти број бодова. Екипу Tücskök Szenttamás сачињавала су деца и они су добили награду ван конкурнеције.
   Заједно са Традиционалном жетвом, крај хиподрома у Србобрану, у организацији Коњичког клуба „Вранац“, одржан је и 2. Петровдански котлић. За титулу најбољег кувара, у категоријама овчијег и јунећег паприкаша, такмичило се педесетак учесника, из Србобрана, Бечеја, Орахова, Суботице и других места Војводини, и Орошхазе у Мађарској. За мајсторе кувања били су припремљени пехари. Победник у категорији јунећи паприкаш је Игор Пулаи, а у категорији овчијег Ђорђе Курјачки, обојица из Србобрана.