Aug 22, 2017 Last Updated 11:40 AM, Aug 22, 2017

Посета Орошхази за Дан Светог Стефана

Трочлана делегација општине Србобран, коју су чинили председница Скупштине општине Милена Аларгић, и чланови Општинског већа, Радивој Дебељачки и Уфју Золтан, присуствовала је претходног викенда у братског граду Орошхази обележавању једног од највећих мађарских државних празника - Дана Светог Стефана.

Детаљније

Србобран жели ширу сарадњу с Орошхазом

Председник општине Србобран Радивој Парошки боравио је јуче у Орошхази, у Мађарској, где се сусрео са градоначелником овог града Золтаном Давидом, а затим и обишао ученике србобранских основних школа који се одмарају у Орошхази.

Детаљније

Србобрански Мађари обележавају Дан Светог Стефана

И Мађари у Србобрану обележиће 20. август, велики мађарски државни празник - Дан Светог Стефана. Овим поводом биће организован бал посвећен првом краљу Мађарке, свецу и по католичкој и по православној цркви, градитељу катедрала и манастира, школа и центара у којим се ширила писменост.

Детаљније

Три монтажне куће за три избегличке породице

Три избегличке породице, по једна у Србобрану, Турији и Надаљу, коначно су данас трајно решиле своје стамбено питање. Њима су у оквиру Регионалног стамбеног програма додељене монтажне куће спремне за усељење, а једина обавеза нових власника је да плате прикључак воде и струје и обезбеде намештај за нормалан живот.

Детаљније

Најбољи четвртаци на одмору у Орошхази

Неки од најбољих ученика четвртих разреда из четири основне школе у општини Србобран, укупно њих 24, отпутовало је данас на заслужени одмор у Орошхазу, прецизније у бању Ђопарош у Мађарској. Ова посета део је традиционалне размене ученика између два града, Србобрана и Орошхазе, кроз које најбољи ученици по избору наставника, одлазе у одмаралишта којим управљају два града. Тако је почетком лета у одмаралишту у Сутомору, које је у власништву општине Србобран, боравило двадесетак ученика из Орошхазе.

Детаљније

Обaвештење обвезницима пореза на имовину - аконтација за август 2017

Обавештавају се обвезници пореза на имовину да обавеза плаћања аконтације пореза на имовину за треће тромесечје 2017.године доспева 14.08.2017. године (45 дана од дана почетка тромесечја).

Детаљније

Службени лист