Mar 27, 2017 Last Updated 12:58 PM, Mar 27, 2017

Фестивал "Музиком до снова" одушевио Србобран

Србобран је у суботу био домаћин Међународног фестивала хорске музике "Музиком до снова". Манифестација која је већ у свом првом одржавању освојила срца посетилаца, подржана је кроз конкурс "Заједници Заједно" Нафтне индустрије Србије и уз подршку општине Србобран, а организатор је био Градски хор "Зора", на челу са диригенткињом Јасмином Столић.

Детаљније

Вечерње новости: "Плави круг" штити од дијабетеса

Дневни лист Вечерње новости објавио је текст о Друштва за борбу против шећерне болести "Плави круг". О акцијама друштва, превентивним прегледима, едукацији и помоћи коју пружа, говорио је др Илија Газепов, председник "Плавог круга".

Детаљније

ОО СНС: Напад нас неће зауставити у борби за бољу Србију

У ноћи између петка и суботе непознати починиоци поломили су један стаклени портал на просторијама Српске напредне странке у Србобрану. Овим поводом огласила се ова политичка организација и осудила вандалски напад.

Детаљније

Србобран у акцији "Сат за нашу планету"

Општина Србобран прикључиће се великој, глобалној акцији "Сат за нашу планету - ЕARTH HOUR 2017", која је заказана за суботу, 25. март, од 20.30 до 21.30 часова. Ова акција подразумева једночасовно искључивање расвете на јвним местима, али и на свим другим на којим појединци који желе да учествују у акцији могу то да учине.

Детаљније

Судентима исплаћене стипендије

Одељење за јавне службе, буџет и финансије Општинске управе Србобран обавештава студенте који су остварили право на финансијску подршку из буџета општине Србобран, да стипендије за јануар 2017. године уплаћене на њихове рачуне. Право на стипендију има 77 студената. Износ исплате је 5000 динара.

Обележено 18. година од НАТО бомбардовања

Обележавајући 18. годишњицу почетка НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије, представници Удружења ратних војних инвалида, општине Србобран, Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, СУБНОР-а, СПС-а и других организација, положили су данас венце на спомен обележје страдалим у ратовима од 1990. до 1999. године, подигнутом у порти храма Светог Богојављења господњег.

Детаљније

Народна кухиња радиће и током априла

По први пут од како ради, Народна кухиња Црвеног крста пружаће услуге својим корисницима и током априла, одлучило је Општинско веће. Конференцији за медије у Црвеном крсту била је прилика да се јавност упозна са свим активностима којим се ова хуманитарна организација бави, резултатима рада и, на крају, за доделу нових инвалидских колица једном од корисника услуга.

Детаљније

"Каритас" и Србобран заједно у акцији пошумљавања

С циљем подизања ветрозаштитних и пољозаштитних појасева, ових дана у општини Србобран траје акција садње дрвећа на више локалција. Разне врсте дрвећа саде се у месним заједницма Турија и Надаљ, на изворишту Поповача у Србобрану, као и крај пута Србобран - Врбас. Саднице су прибављене из средстава која је обезбедила хуманитарна организација "Каритас" из Куцуре, а у акцију су се укључили представници месних заједница општине Србобран, корисници услуга Центра за социјални рад, чланови ловачких друштава, активисти СНС и поједини грађани.

Детаљније

Дебељачки: Поносан сам на тим који чини КЛЕР

Канцеларија за локални економски развој општине Србобран постала је за седам месеци рада један од најпрепознатљивијих знакова локалне самоуправе и потврда њене решености да учини све да створи услове за ефикаснији развој Србобрана, Турије и Надаља. Група младих, образованих људи, предвођена руководиоцем КЛЕР-а Радивојем Дебељачким, чланом Општинског већа задуженим за међународну и регионалну сарадњу и локални економски развој, ујединила се око истих циља - подршка и услуга привредницима, предузетницима и пољопривредним произвођачима, припрема пројеката и успостављање контаката са партнерима из земље и иностранства.

Детаљније

ПУ "Радост" обележила 61. рођендан

Има ли шта боље; напуниш 61. годину живота а на твоју рођенданску журку и даље долазе само деца, тек по неко старији. Овим може да се похвали само Предшколска установа "Радост" која је јуче обележила управо оволико година од оснивања и поново су главне звезде овог "рођоса" били малишани из свих радосних објеката: Снежане, Палчића, Бамбија, Црвенкапе, Барби, Пчелице, Чуперка, Пепељуге и Бубамаре. Не само због имена вртића, и изгледали су као да су стигли из најлепших бајки.

Детаљније

Службени лист