Jul 19, 2018 Last Updated 5:44 PM, Jul 18, 2018

Изабрани савети МЗ Србобран, Турија и Надаљ

У Србобрану, Турији и Надаљу у недељу су одржани избори за нове саставе савета месних заједница. Избори су, како је саопштила Комисија за спровођење избора, протекли без проблема и познати су прелиминарни резултати.

Детаљније

Ана и Стефан распевали хиљаде Србобранаца

Ни други и трећи дан петровданског славља у Србобрану нису били ништа лошији од првог, напротив! Бројна публика одлично се забављала и у петак и у суботу, прво уз концерт "Аматери своме град и гости", а следеће ноћи уз концерте Стефана Петрушића и Ане Кокић.

Детаљније

Србобранци заинтересовани за посао у Learu

За све оне који нису стигли да обиђу штанд компаније Lear и на лицу места се упознају са процедуром како доћи до радног места у једном од највећих светских произвођача компоненти за ауто индустрију, општина Србобран организовала је Сајам запошљавања. Интересовање грађана општине Србобран је било задовољавајуће и сусрет са представницима компаније искоришћен је за прецизно представљање потреба Leara, услова у којим раде запослени и приликома да напредују кроз систем компаније.

Детаљније

Парошки посетио Удружење пензионера

Председник општине Србобран Радивој Парошки састао се у петак са члановима Удружења пензионера. Један број чланова овог удружења недавно је  провео десет дана у Сутомору и ово је за неке од њих била прва посета јадранској обали, а свакако први организовани одлазак пензионера на море који је у потпуности финансирала општина Србобран. Парошки и пензионери дуго су разговарали о проблемима са којим се сусрећу најстарији грађани општине Србобран, о начину како им олакшати треће доба и избећи веома честу ситуацију у којој пензионери остану на маргинама прво својих породица а касније и друштва.

Детаљније

Петровдан - Прва ноћ за 10!

Србобран је у четвртак свечано обележио Петровдан - велики црквени и народни празник и славу места, дан када се одлаже жетелачки алат и окупљају породице, дочекују гости и славе свети апостоли Петар и Павле.

Детаљније

Парошки посетио штанд компаније Lear

Иако је корпорација Lear најавила Сајам запошљавања у Србобрану за суботу, 14. јул, већ од данас штанд познатог гиганта у аутоиндустрији, као и једног од највећих послодавца, постављен је у Србобрану. Сви они који желе да постану део Lear тима на овом месту могу се информисати о условима за запослење.

Детаљније

Сајам запошљавања корпорације Lear у Србобрану

Општина Србобран организоваће у суботу, 14. јула, Сајам запошљавања. Овога пута у понуди ће бити посао у корпорацији Lear, глобалном лидеру у аутомобилској индустрији седишта и електричних система, која тражи раднике за погон у Новом Саду. Сајам почиње у 10.00 часова, у Великој сали Скупштине општине Србобран.

Детаљније

Све спремно за изборе за савете МЗ

Пунолетни грађани општине Србобран бираће у недељу, 15. јула, нове чланове савете месних заједница Србобран, Турија и Надаљ. Према речима Драгана Шарчева, председника Комисије за спровођење избора за чланове савета месних заједница, припреме за изборни дан при крају, остало је да се штампају гласачки листићи.

Детаљније

Србобрански информатор, број 6

Из штампе је изашао Србобрански информатор број 6. У овом издању можете прочитати интервју са Радивојем Парошким, председником општине Србобран, сазнати како доћи до подршке коју локална самоуправа пружа предузетницима и пољопривредницима, као и како се наставља сарадња општине Србобран и Покрајинске владе кроз пројекте који се суфинансирају из буџета Војводине.

Детаљније

Ивањдански цветни венци украсили Надаљ

Надаљчани и њихови гости прославили су у суботу велики летњи празник - Ивањдан. Цветни венци најлепших боја красили су многе сеоске куће и главе девојчица и девојака, исплетени у жељи да овенчају природу која на Ивањдан доживљава свој најснажнији тренутак у години. Сеоску славу која се обележава још од оснивања места, почетком XIX века, увеличао је и веома леп културни програм под именом "Аматери своме граду и гости", у ком су уметничка друштва представила сво богатство народног наслеђа - историјског, музичког и обичајног.

Детаљније