Jun 25, 2017 Last Updated 10:28 AM, Jun 24, 2017

НТЦ радионица - "Како да учење постане игра?"

Удружење грађана "Јачање свести" организоваће у петак, 30. јуна радионицу за децу и родитеље "Како да учење постане игра?". О НТЦ систему учења говориће предавачи Немања Бојанић и Вук Рајовић, студенти докторских студија на Технолошком факултету.

Детаљније

Отворена врата Општинског већа за све грађане

Данас се завршава прва радна недеља у којој су сви чланови Општиског већа имали обавезу да према утврђеном распореду примају грађане и разговарају са њима о проблемима с којим се сусрећу. Сваки члан Општинског већа већ у првој недељи имао је сусрет са неколицином грађана и неки од њихових проблема већ се решавају.

Детаљније

Почиње кречење римокатоличке цркве

Око римокалтоличке цркве Узвишења Светог Крижа постављене су грађевинске скеле и наредних дана почиње кречење фасаде доњег дела торња и спољашњих зидова, најавио је данас Лајош Сокола, црквени одборник и председник Форума пензионера СВМ у општини Србобран.

Детаљније

НСЗ расписала три конкурса за незапослена лица

Национална служба за запошљавање - Филијала Нови Сад, у сарадњи са општином Србобран, расписала је три јавна конкурса за незапослена лица: јавни конкурс за организовање спровођења јавних радова у 2017. години, за органузовање стручне праксе, и за доделу субвенција за самозапошљавање.

Детаљније

Гласајмо за Ђурђину, Јелену и Бојану - ПЕСМА_07 на 1557

Ђурђина Марунић, Јелена Трифуновић и Бојана Јелић представљаће Србобран на овогодишњем завршном такмичењу "Србија у ритму Европе", које се 25. јуна одржава у Сомбору. Србобран пева за пријатељску Немачку, песму на немачком језику, а наступ свих учесника моћи ће да се прати у директном преносу на Прва ТВ, са почетком у 11.00 часова.

Детаљније

Поново мали фудбал на Тргу Републике

Општина Србобран, Центар за спорт и туризам и Спортски савез општине Србобран организоваће овог лета II "Street football turnir" - 3 на 3. Турнир почиње 30. јуна на Тргу Републике, а пријаве се примају до 29. јуна, до 18.00 часова, на телефоне 065 9314 314 и 064 1095 665.

Детаљније

Одржана X седница Скупштине општине Србобран

Одборници Скупштине општине Србобран одржали су данас X заседање локалног парламента и најчешће великом већином гласова, без расправе, усвојили низ одлука важних за свакодневно функционисање локалне самоуправе и друштва.

Детаљније

Национални савет Мађара спреман да помогне ПУ "Радост"

Председник Националог савета Мађара Јене Хајнал посетио је Предшколску установу "Радост" и разговарао о могућностима сарадње и подршке вртићима у којим бораве деца припадници ове националне заједнице.

Детаљније

НТЦ оформио секцију за даровиту децу

Након што је Удружење грађана "Јачање свести", уз финансијску подршку општине Србобран, организовало семинар за учитеље, васпитаче и стручне сараднике из све четири основне школе, посвећен НТЦ систему учења, у Србобрану се настављају активносрти из ове области намењене даривотој деци.

Детаљније

Признања за најхуманије добровољне даваоце крви

У склопу обележавања Светског дана добровољних давалаца крви, Црвени крст Србобрана организовао је и ове године дружење особа које се редовно одазивају на позиве за помоћ. Овим поводом добровољним даваоцима су уручена признања и захвалнице, уз још једном истицање неограничене хуманости и спремности да се помогне када је то најпотребније.

Детаљније

Службени лист