Nov 14, 2018 Last Updated 1:38 PM, Nov 14, 2018

За рад Народне кухиње обезбеђено 4,5 милиона

С доласком јесени у општини Србобран поново је почела да ради Народна кухиња. Од 01. новембра свакодневно се послужи око 180 топлих оброка, 109 у Србобрану, 24 у Турији и 39 у Надаљу. Подршку раду Народне кухиње ове године дала је и Српска православна црква која једном месечно обезбеђује по литар млека за све кориснике, док Црвени крст обезбеђује јабуке. Народна кухиња годишње ради седам месеци. Ове податке на конференцији за медије изнео је Золатн Бергел, секретар Црвеног крста.

Детаљније

"Рука спаса" за децу са Косова и Метохије

Удружење грађана "Рука спаса" приредиће у петак, 23. новембра, културно – уметнички програм под називом "Не заборавимо децу са Косова и Метохије". Програм се одржава у сали Малог позоришта, са почетком у 18.00 часова.

Детаљније

Дан Основне школе "Вук Караџић"

Основна школа "Вук Караџић" обележила је Дан установе. За ову прилику ученици који уз редовне обавезе своје таленте потврђују и кроз драмску, рецитаторску и хорску секцију, заједно са наставницама српског језика Наташом Мркшић и Драганом Чокић, те наставницом музичке културе Јадранком Миковић Џаферовић, припремили су и извели получасовну приредбу у којој је централно место било посвећено двестогодишњици објављивања првог издања "Српског рјечника" Вука Стефановића Караџића.

Детаљније

Општина Србобран поново помогла ватрогасце

С циљем да настави континуирану подршку локалној Професионалној ватрогасној јединици, која је део Министарства унутрашњих послова, општина Србобран набавила је за потребе ватрогасаца недостајуће делове намештаја. С посетом Радивоја Парошког, председника општине Србобран, просторије у којим бораве ватрогасци богатије су за 13 столица, како би дежурства била угоднија и лакша, а екипе спремне да у случају потребе лако и брзо интервенишу.

Детаљније

За пројекте цркава обезбеђено 1,3 милиона динара

Општина Србобран расписала је јавни конкурс за доделу средстава из буџета ради финансирања - суфинансирања пројеката цркава и верских заједница које делују на територији општине Србобран, у 2018. години.

Детаљније

"Плави круг" у сталној борби против дијабетеса

Србобрански "Плави круг" - Удружење за борбу против шећерне болести, од понедељка спроводи акцију контролисања крвног притиска и нивоа шећера у крви, у Апотеци Србобран. Сви грађани имају могућност да на лицу места, док чекају услугу апотекарске службе, провере ова два важна параметра здравственог стања и од стручних лица чују низ вредних савета како да превенирају могуће тегобе које доноси висок шећер.

Детаљније

Србобрански информатор, број 9

Из штампе је изашао 9. број Србобранског информатора. Читаоци имају прилику да виде извештаје са обележавања Дана општине Србобран и Дана ослобођења Србобрана, упознају се плановима и активностима на продубљивању односа са руским градом Мишкином, као и да сазнају како послује Земљорадничка задруга Србобран. Ово и још много тога другог у новом Србобранском информатору.

Детаљније

Положени венци на спомен обележје настрадалим Мађарима

Полагањем венаца на србобранском римокатоличком гробљу, у петак, 02. новембра, обележен је Дан недужних мађарских жртава које су настрадале 1944/45. године. Нешто раније истим поводом венци су положени и на римокатоличком гробљу у Надаљу, на крст за невине жртве.

Детаљније