Apr 24, 2017 Last Updated 2:33 PM, Apr 21, 2017

Васкршњи вашар на Тргу Републике

Трг Републике у Србобрану већ други дан красе ручни производи и сувенири уметника, маштовитих предузетника, појединаца и удружења, које је ове године на једном месту окупио Васкршњи вашар. Заинтересовани Србобранци имају могућност да купе мараме, лутке, украшене флаше, магнете и друге разне производе, али и мед и производе од меда и украшена васкршња јаја, посвећена долазећем великом хришћанском празнику.

Детаљније

Србобран домаћин семинара о НТЦ систему учења

Србобранско Удружење грађана "Јачање свести", уз финансијску поршку општине Србобран, организоваће крајем априла и средином маја семинар из два дела под називом "Развој креативног и функционалног мишљења". Семинар је намењен васпитачима, учитељима и стручним сарадницима и бавиће се НТЦ системом учења.

Детаљније

Малишани из ПУ "Радост" посетили аеродром Ченеј

У уторак и среду малишани из вртића Предшколске установе "Радост" провели су узбудљиво и занимљиво преподне на аеродрому Ченеј, где су се упознали са искусним пилотима и инструкторима летења, саопштено је из ове установе.

Детаљније

Новак Ђоковић фондација уредила три игралишта у ПУ "Радост"

Представници Новак Ђоковић фондације, заједно са децом из Интернационалне школе Прима, присуствовали су данас свечаном отварању још једног игралишта у Предшколској установи "Радост", овога пута у вртићу "Бамби". Средствима прикупљеним на прошлогодишњем хуманитарном догађају "Прошетај миљу за осмех", обезбеђене су клупе, клацкалице, тобогани, вртешке и други забавни мобилијар за више од 200 малишана који свакодневно бораве у овом вртићу, који су као и њихови другари из "Пчелице" и "Црвенкапе", добили ново игралиште од Новак Ђоковић фондације. У овај пројекат у три објекта ПУ "Радост" укупно је уложено скоро милион динара.

Детаљније

ДЗ "Др Ђорђе Бастић" кичма здравствене заштите

"Оштина Србобран има нешто више од 14.000 здравствених осигураника који здравствену заштиту и негу могу потражити у Дому здравља 'Др Ђорђе Бастић' у Србобрану и амбулантама у Турији и Надаљу. Ове здравствене установе имају све службе које се тичу примарне здравствене заштите, али локална самоуправа у последње време улаже напоре да грађанима обезбеди додатну здравствену помоћ".

Детаљније

Дом здравља и Плави круг обележили Светски дан здравља

Великом акцијом бесплатних прегледа Дом здравља "Др Ђорђе Бастић" и Друштво за борбу против шећерне болести "Плави круг"  обележили су данас Светски дан здравља. За неколико сати рада са грађанима прегледало се седамдесетак Србобранаца, највише оних који због обавеза немају превише времена за посете лекарима у званичним установама, што је и један од главних мотива за организацију ових акција.

Детаљније

Ускршњи вашар у Спомен кући Нандора Гиона

Као поздрав пролећу и са жељом да се радосно обележи велики католички празник Ускрс, у Спомен кући Нандора Гиона, улица Поповача венац бр. 30, у недељу, 09. априла, организује се целодневни Ускршњи вашар.

Детаљније

У суботу акција бесплатних прегледа

Дом здравља "Др Ђорђе Бастић" и Друштво за борбу против шећерне болести "Плави круг", обележиће великом акцијом 07. април - Светски дан здравља. Како би превентивни, бесплатни прегледи били доступни што већем броју грађана, организатори су се одлучили да дан обележавања буде први дан викенда, субота, 08. април.

Детаљније

Службени лист