Oct 21, 2018 Last Updated 4:31 PM, Oct 20, 2018

Обележен Дан општине Србобран

Свечаном академијом у Малом позоришту и доделом захвалница појединцима и организацијама које су својим деловањем и радом обогатили друштвени живот, обележен је Дан општине Србобран. Овога 19. октобра салу су до последњег места били испунили бројни пријатељи Србобрана, представници братских градова из Русије и Мађарске, представници суседних општина, цркве, покрајинских органа власти, установа и предузећа, као и бројни грађани, а њима су се обратили Милена Аларгић, председница СО Србобран, и Радивој Парошки, председник општине Србобран.

Детаљније

Гости из Мишкина посетили ОШ "Петар Драпшин"

Представници града Мишкина, братског града Србобрана из Јарославске области у Русији, посетили су данас Основну школу "Петар Драпшин" у Турији. У дружењу са ученицима четвртог разреда они су представили свој град и државу, а кроз заједнички рад са децом на изради једног цвета, показали су како занатска умећа могу бити забавна за све. Такође, гости из Русије позвали су најбоље ђаке ове школе да буду њихови гости у Мишкину.

Детаљније

Обележен Дан ослобођења Србобрана

Грађани Србобрана, представници локалне самоуправе, представници разних организација, гости из Русије и Амбасаде Русије у Србију, обележили су данас Дан ослобођења Србобрана. Полагањем венаца на споменик свим жртвама фашизма, интонирањем државне химне, рециталима и извођењем познатих српских и руских песама, те обраћањем Радивоја Парошког, председника општине Србобран, и Љубомира Пањковића, учесника II светског рата, Србобранци су достојанствено, под заставама своје државе и града, обележили 74. годишњицу ослобођења од фашизма.

Детаљније

Почела вакцинација против грипа

У Дому здравља "Др Ђорђе Бастић" почела је вакцинација против сезонског грипа. Сви заинтересовани грађани могу се вакцинисати сваког радног дана од 07.00 до 18.00 часова, у Превијалишту. За добијање вакцине против грипа неопходан је налог изабраног лекара, саопштено је из ове здравствене установе.

Детаљније

Полагање венаца на споменик на Тргу слободе

Поводом обележавања Дана општине Србобран и годишњице ослобођења Србобрана у II светском раду, руководство општине Србобран и бројне организације положиће у петак, 19. октобра, венце на споменик жртвама фашизма на Тргу слободе, као и на спомен обележје и гроб палог црвеноармејца Бориса Михајловића Короткова.

Детаљније

Уличне трке поводом Дана ослобођења Србобрана

Поводом обележавања Дана ослобођења Србобрана, Центар за спорт и туризам Србобран и ове године традиционално ће организовати "Уличне трке 2018“. Планирано је учешће ученика свих основних и средње школе са територије општине Србобран.

Детаљније

Коначно асфалтирана улица Солидарности

Након Туријске улице, уређење и асфалт су коначно стигли и улицу Солидарности, последњу улицу на изласку из Србобрана у смеру Фекетића. Становници овог дела града више деценија имали су проблем недостатка асфалта у једном делу улице, због чега, како је речено, кућама на овом потезу годинама нису могла прићи разна службена возила, а грађани су се сами довијали како приступити својим домовима.

Детаљније