Jul 22, 2017 Last Updated 5:58 PM, Jul 21, 2017

Парошки обишао радове на уређењу спортске хале

Радивој Парошки, председник општине Србобран, заједно са Радивојем Дебељачким и Тодором Шимпрагом, члановима Општинског већа задуженим за локални економски развој, и спорт, омладину и туризам, обишли су данас радове на реновирању и санацији спортске хале у Србобрану.

Детаљније

Србобран и Мишкин потписали Споразум о сарадњи

Градска област Мишкин - Јарославска област - Руска Федерација, и Општина Србобран - Република Србија, потписале су споразум о сарадњу "у циљу развијања традиционално добрих односа, размене искустава, продубљивања узајамног разумевања и учвршћивања пријатељства међу нардоима Русије и Србије".

Детаљније

Обележена србобранска слава Петровдан

На више од 30 степени Целзијуса Србобран је обележио Петровдан. Јесте било вруће, али Србобранцима и њиховим гостима из бројних градова Војводине није сметало да се окупе у центру града, прошетају, сретну се са пријатељима и познаницима, забаве се из добру музику и интересантан културни програм, и на крају задовољни врате се својим домовима. Имали су прегршт разлога да помисле - и Петровдан 2018. прославићу у Србобрану!

Детаљније

Србобранци, срећна слава!

Кад Србобран слави Петровдан чује се баш на далеко. Добру причу о србобранској слави по целој Војводини додатно је распричало на хиљаде гостију који традиционално Србобран на овај дан посећују са свих страна. Тако је почело и ове године, Србобран се загрејао, данас је Петровдан! Срећно!

Детаљније

Заказана 18. "Србобранска бразда"

Месна заједница Србобран организоваће и ове године традиционалну манифестацију "Србобранска бразда". Ове године по 18. пут орачи ће се такмичити 05. августа, на парцели АД "Пионир" на Новосадском путу, три километра од насеља.

Детаљније

"Бисер" организује Еко камп "Буди еко фин"

Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Бисер" организоваће од 24. до 28. јула XII Еко - камп под називом "Буди еко фин". Као и претходних година Еко - камп се одржава у Шумици на Вашаришту у Србобрану. За све учеснике камп је бесплатан.

Детаљније

Србобрану 20 милиона динара за водне објекте

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић уручио је шеснаест уговора председницима тринаест локалних самоуправа, које су оствариле право на бесповратна средства путем конкурса за суфинансирање изградње и реконструкцију водних објеката у јавној својини.

Детаљније

За нове капиталне пројекте у Војводини 804 милиона динара

Управа за капитална улагања АП Војводине објавила је данас шест јавних конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката на територији АП Војводине у области саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, предшколског образовања и васпитања, социјалне и здравствене заштите, за које је обезбеђено укупно 804.000.000,00 динара.

Детаљније

Парошки: Следи нови концепт развоја и одговорно понашење

Ступајући на нову дужност, председника општине Србобран, Радивој Парошки, члан Српске напредне странке, предложио је одборницима и јавности нови концепт развоја, уз одговорно вођење локалне самоуправе. Парошки је најавио да ће општина Србобран у будућности своје активности усмерити у пружање подршке развоју пољопривреде, малих и средњих предузећа, као и стварање услова за долазак инвеститора.

Детаљније

Радивој Парошки нови председник општине Србобран

Нешко Честић поднео је данас неопозиву оставку на место председника општине Србобран, а на његово место Скупштина општине изабрала је Радивоја Парошког, досадашњег председника локалног парламента. О оставци Честића, поднетој из личних разлога, није било расправе.

Детаљније