Apr 23, 2018 Last Updated 8:05 AM, Apr 22, 2018

Удружење "Наша прича" само уредило игралиште за децу

Удружење грађана "Наша прича" ових дана "пише" своју бајку. Вредни људи са Унчића, на обали Великог бачког канала, претворили су запуштени део простора, ливаде и шумицу, у идилично место за дружење, игралиште, одмаралиште, рекреативни простор. Терени за кошарку и фудбал ограђени жицом, клацкалице, љуљашке, тобогани, клупе и други парковски и игралишни мобилијар, оплеменили су простор који је до недавно био запуштен, а нови сјај овом делу насеља дале су сложне комшије, не чекајући помоћ ни од кога.

Детаљније

Повртарство је важан део развоја општине Србобран

Уз сву дужну пажњу према великим привредним субјектима и жељу да им обезбеди повољнији пословни амбијент, јер ова предузећа запошљавају највише становника општине Србобран, локалну самоуправу превасходно интересују мала пољопривредна газдинства, повртари и воћари. Цео регион као изразито пољопривредни крај, свој развој треба да темељи на развоју оваквих малих предузећа, а за то је потребна подршка. Управо о овој теми данас се разговарало у кући Вељка Крстића, повртара и ратара из Надаља, који већ годинама веома озбиљно приступа производњи лука, паприке, купуса и краставца, пратећи најмодерније препоруке агротехнике.

Детаљније

Нови намештај у четири вртића

Захваљујући донацији Националног Савета  мађарске националне мањине, вредној 1.154.000 динара, успешно је реновиран вртић "Барби" Предшколске установе "Радост", саопштила је Александра Врсајковић, директорка установе.

Детаљније

Руководство општине Србобран посетило "Пионир"

Руководство општине Србобран наставило је са акцијом обилазака успешних привредних субјеката и разговора са привредницима о условима у којим послују и како их унапредити, на обострану корист. У уторак је на реду било Акционарску друштво "Пионир", које  више од пола века, на површини од 1.350 хектара, производи натурално семе пољопривредног биља - пшенице, соје, кукуруза, сунцокрета.

Детаљније

"Од злата јабука" - СРБОБРАН

"Од злата јабука" је прича о Србији, колажна емисија која се на натполитички начин бави националном баштином и културно-духовним вредностима, симболима и брендовима, градовима и пределима, идејама и феноменима, нашим креативним људима и њиховим делима.

Детаљније

Део Вашаришта у среду без воде

Јавно комунално предузеће "Градитељ" обавештава становнике дела насеља Вашариште у Србобрану да ће у среду, 11. априла, у овом делу града доћи до обуставе испоруке воде за пиће. Без воде ће бити део насеља од моста према Турији, десна страна Вашаришта, и то у периоду 08.00 до 13.00 часова.

Детаљније

Гимназији и вртићу "Палчић" средства од Покрајинске владе

На конкурса за финансирање и суфинансирање реконструкције, адаптације, санације и инвестиционог одржавања објеката установа основног, средњег образовањa и васпитања, ученичког стандарда и предшколских установа на територији AП Војводине за 2018. годину, подршку Покрајинске владе добиле су и две образовне установе из општине Србобран.

Детаљније

Фондација "ББ" помаже акцију стерилизације паса

Удружење за заштиту права животиња "Бак" из Надаља почиње ових дана акцију стерилизације паса у општини Србобран. Финансијска подршка за овај важан пројекат стигла је од Фондације "Брижит Бардо", светски препознатљивог удружења које се бави проблемима напуштених животиња, њиховом заштитом, лечењем и удомљавањем.

Детаљније

Заказан нови сусрет повртара и "Футуре"

Општина Србобран и предузеће "Футура" из Фекетића, које се бави прерадом воћа и поврћа, организоваће у среду, '4. априла, други састанак са пољопривредницима из општине Србобран који су заинтересовани за производњу краставаца.

Детаљније

Србобрански информатор, број 3

Пред грађанима општине Србобран поново је бесплатни примерак Србобранског информатора. Трећи број месечника доноси информације са свих значајних догађаја током марта, али и приче о нашим суграђанима. Србобрански информатор је доступан у готово свим институцијама и установама у општини.

Детаљније

Службени лист