May 29, 2017 Last Updated 7:21 AM, May 29, 2017

Одржана IX седница Скупштине општине

Одборници Скупштине општине Србобран одржали су девето заседање. Локални парламент, којим је председавао Радивој Парошки, председник СО, разматрао је 27 тачака дневног реда, али је само једна, Одлука о стављању ван снаге Одлуке о преносу права коришћења непокретности без накнаде, која се односила на функционисање одмаралишта у Сутомору, изазвала дуготрајну расправу међу одборницима.

Детаљније

Честић: Креће ера добрих односа Србобрана и НИС-а

Нешко Честић, председник општине Србобран, састао се данас са руководиоцима Нафтне индустрије Србије и разговарао са њима о сарадњи локалне самоуправе и НИС-а, свим отвореним питањима и проблемима, као и о могућностима за унапређење односа. Нафтну индустрије Србије су на састанку у општини Србобран представљали Владимир Палтсев, први заменик генералног директора, Евгениј Кудинов, заменик генералног директора за спољне везе и односе са државним органима, Ирек Хабипов, директор сектора производње, и Бранко Радаковић, саветник генералног директора НИС. Ово је највиша делегација НИС-а која је икада до сада посетила Србобран, што, како се чуло након састанка, јасно показује колико је овој компанији стало до добрих односа са локалним заједницама у којим послује.

Детаљније

Одржани "Дани Бељанске баре"

Јавно водопривредно предузеће "Воде Војводине", као управљач Заштићеним природним добром Бељанска бара, заједно са општином Србобран и предшколским и школским образовним установама, организовало је ове године по први пут "Дане Бељанске баре". Завршни чин манифестације одиграо се данас у Србобрану и Турији, на Европски дан паркова.

Детаљније

Дачић посетио избегличку породицу у Србобрану

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић присуствовао је данас у Србобрану церемонији испоруке и почетка уградње грађевинског материјала корисницима Регионалног стамбеног програма у Србији и истакао да је програм у пуном замаху широм Србије.

Детаљније

У четвртак 9. седница СО Србобран

Радивој Парошки, председник Скупштине општине Србобран, заказао је за четвртак, 25. мај, 9. седницу локалног парламента. Одборници ће разматрати дневни ред са чак 27 тачака.

Детаљније

Ученици у посети Спомен кући Гион Нандора

Ученици ОШ "Јован Јовановић Змај", одељења II1 и II4 која воде учитељице Снежана Станојев и Вера Воргић, посетила су Спомен кућу Гион Нандора и у летњој башти овог музеја присуствовала часу ликовне културе на тему "Корморани". Час је одржан у сарадњи са дуборезцем Фуско Иштваном.

Детаљније

Србобрану 2,5 милиона динара за превоз ђака

Председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовао је данас потписивању уговора са представницима свих 45 градова и општина на територији АП Војводине, које су, путем конкурса, добиле средства за регресирање превоза ученика средњих школа. За ову намену из покрајинског буџета је издвојено 183.000.000,00 динара. На конкурс покрајинског секретаријата надлежног за образовање пријавиле су се све локалне самоуправе и овај износ је распоређен на све општине и градове у Војводини.

Детаљније