Sep 23, 2018 Last Updated 1:41 PM, Sep 21, 2018

"Интеретно фестивал" поново у Србобрану

"У петак, 24. августа, по други пут, 'Интеретно фестивал' ће уз звуке нота и кораке традиционалног плеса, у Србобрану представити културу других народа. Ове године гости нам долазе из Русије, Татарстана, Јакутија, Панаме и Мексика", најављено је из Дома културе Србобран.

Детаљније

Програм Културног лета 2018.

Позоришном представом и концертом у Србобрану, те филмским пројекцијама у Турији и Надаљу, почело је овогодишње Културно лето, манифестација коју после дугогодишње паузе по други пут организује Дом културе Србобран.

Детаљније

Старе фотографије подсетиле на лепоту некадашњег Србобрана

Први културни програм Петровданских дана уприличен је синоћ у Галерији Дома културе Србобран - отварање изложбе старих слика Србобрана, Турије и Надаља, под називом "Променада кроз прошлост Србобран". Захваљујући сликама са мотивима из прошлости, на трен се осетила атмосфера улица ова три места пре више десетина година, на сликама су забележени и неки значајни тренуци за историју ове средине, али и свакодневица Србобрана, Турије и Надаља, чиме је потврђена велика архивска важност фотографија и њихов значај у прецизном осветљавању прошлости средине.

Детаљније

Годишњи концерт хора ОШ "Вук Караџић"

Хор Основне школе "Вук Караџић", којим руководи професорка Јадранка Миковић Џаферовић, одржао је у среду велики, традиционални годишњи концерт. У холу ове образовне установе и овога пута окупили су се бројни љубитељи хорског певања, а програм којим су се представили чланови хора, у којем су доминирали домаћи и страни поп хитови, обезбедио им је предвечерје испуњено задовољство.

Детаљније

Дом културе и "Пан" припремили изложбу "Средина"

Дом културе Србобран и Културно-уметничко удружење "Пан" организоваће у понедељак, 28. маја, отварање деби изложбе овог удружења под називом "Средина". Поред уметничких дела ликовног карактера, биће презентовани и различити облици примењене уметности.

Детаљније

Стиже представа "Шта ме снађе"

Дом културе Србобран организоваће за љубитеље позоришне уметности извођење још једне популарне представа - овога пута на репертоару је монодрама "Шта ме снађе". Текст за ову монодраму написао је Небојша Ромчевић, режију потписује познати глумац и режисер Бранко Ђурић Ђуро, а игра Анђелка Прпић. Представа је настала у продукцији београдске продуцентске куће "ГМР".

Детаљније