Српски  Magyar 

Предузетницима из Србобрана представљени програми подршке

Усмеравајући почетак свог деловања у корист занатлија, предузетника и малих и средњих предузећа у општини Србобран, Канцеларија за локални економски развој и Регионална развојна агенција Бачка организовали су данас промоцију програма "Година предузетништва". Скуп са заинтересованим привредницима и предузетницима искоришћен је за презентацију понуда и видова подршке различитих фондова који омогућавају побољшање пословања и развијање иновативних идеја. 

Поздрављајући окупљене, Радивој Дебељачки, члан Општинског већа задужен за међународну и регионалну сарадњу и локални економски развој и руководилац КЛЕР-а, истакао је да се кроз рад Канцеларије за локални економски развој требају промовисати добре предузетничке идеје, док привредници и предузетници морају добити подршку и праве информације о томе за која средства и код којих домаћих и страних фондова могу конкурисати за помоћ у развоју.

"Управо зато смо са Регионалном развојном агенцијом Бачка данас организовали презентацију програма који су доступни до краја године, на којим би предузетници могли да конкуришу и остваре одређене бенефите. Ова пракса биће редовна и КЛЕР ће радити на стварању бољег амбијента пословања и потпуне подршке онима који су најважнији за развој општине Србобран. Развој тих предузећа значи и развој општине Србобран и нова запошљавања. Имамо озбиљан план за привреднике у 2017. години и локална самоуправа ће сама потражити начине да из свог буџета помогне предузетнике. Имамо идеје како помоћи онима који започињу бизнис и оне који су већ покренули своје послове", рекао је Дебељачки и напоменуо да ће КЛЕР постати сервис привредника, као што је то РРА Бачка управо КЛЕР-у. 

Јелена Петров из РРА Бачка представила је неколико јавних позива присутним ппредузетницима, посебно истичући улогу агенције у помоћи да се препозна важност свих позива, отклоне недоумице и припреми конкурсна документација. 

"Јесте крај године али даље је отворено неколико позива за подршку малим и средњим предузећима и предузетницима. Тренутно су актулни позиви за јачање конкурентности домаћих производа, повећање извоза и веће учешће домаћих производа на иностраном тржишту, као и други. Сви су осмишљени да помогну пословање предизетника, али је потребно испунити одређене услове за учешће на њима. Управо зато су РРА Бачка и КЛЕР организовали овакву презентацију, јер желимо да вас упутимо у могућности које вам се пружају, као и да вам помогнемо да брзо припремити документацију и нађете се у избору за пружање подршку вашам пословању", рекла је Петров.

Службени лист