Српски  Magyar 

Стотину одбојкашица на Тргу Републике

Нови дан, нова акција у оквиру Европске недеље мобилности. Овога пута у главној улози младе чланице и тренери неколико одбојкашких клубова из градова и места региона, сви окупљени на Тргу Републике у Србобрану, који је за ову прилику био претворен у десетак одбојкашких терена.

Председник Одбојкашког савеза Војводине Петар Богуновић обећао је да ће турнир у Србобрану ући у календар спортских надметања ове организације, јер масовност, добра организација и рад који га карактеришу, морају имати подршку свих спортских органа. "Садашњи председник Европске одбојкашке федерације и некадашњи председник Одбојкашког савеза Југославије и Србије, Александар Боричић, управо је на овакав начин пре 12 година извео одбојку из сала и започео пројекат омасовљења. Наш одбојкашки пут почиње на оваквим манифестацијама, са децом, а ту се рађају будући шампиони", рекао је Богуновић.

Нешко Честић, председник општине Србобран, истакао је да је једна од привилегија дужности коју обавља, управо подршка најмлађим. "Данас на спортским теренима одмерићете снаге и покушати да будете најбољи. Желимо да знате да ће ова општинска власт учинити све што може да се деци и младима омогући да се баве спортом и живе здраво. Наш мали град има потенцијале за тако нешто и хоћемо да Србобран буде место где се негује здрав начин живота, рекреација и спорт. Немојте да се разочарате ако изгубите и немојте да одустајете. Наше сјајне одбојкашице су освојиле сребрну медаљу на Олимпијским играма у Рију и можда управо међу вама се данас налази неки будући учесници  игара и носиоци медаља. Нека победи спорт и добродошли у Србобран", поручио је учесницима  Честић.

Подршку Европској недељи мобилности дао је и Плави круг, Друштво за борбу против шећерне болести. Сви учесници имали су током турнира медицински надзор и могућност да изврше неколико основних лекарских прегледа.

Службени лист