Српски  Magyar 

Римокатоличкој цркви лап-топ и пројектор

Дан након што је Римокатоличка црква у Србобрану обележила велики благдан - Узвишење Светога Крста, председник општине Србобран Нешко Честић сусрео се са свештеником Сарваш Петером и уручио му вредну донацију локалне самоуправе. За унапређење верске наставе Честић је Сарвашу предао лап-топ и пројектор.

"Србобран је одувек био пример средине где се негују толеранција и међунационално уважавање и сигуран сам да за последњих неколико деценија заслуга припада и Вама. Локална самоуправа на чијем челу се налазим ће помагати колико може, како католичку, тако и православну цркву, а наравно нећемо заборавити ни остале верске заједнице. Одувек је црква била полазиште и у најтежим временима, црква је била увек са народом. Имајући свест о томе, ова локална управа жели добре односе са свим верским заједницама и да заједнички градимо будућност нашег малог града", рекао је Честић у разговору са Сарвашом.
 
Први човек римокатоличке цркве у Србобрану, захваљујући се на поклону, истакао је да се готово три деценије налази на челу парохије у Србобрану и да је изузетно задовољан сарадњом са општинском управом, као и међунационалним односима у нашој средини. Он је истакао да је током службовања у Србобрану доживео многе лепе тренутке, а посебно га радује када на улици препозна поштовање суграђана који нису припадници католичке вере.

Заједно са Честићем, Сарваша су дочекали и Радивој Парошки, председник СО Србобран, и Беата Сабадош Фодор, чланица Општинског већа задужена за информисање.