Српски  Magyar 

Парошки: Демократска атмосфера на седници СО

"Ова седница Скупштине општине била је унеколико другачија од претходних; по многим темама су одборници били једногласни, што ме радује, јер мислим да смо тиме погодили циљ кад су одређене ствари у питању, а то је да смо сагласни по одређеним темама. Било је и полемичких тонова, што је нормално за Скупштину, и увек сам задовољан када седница протекне у демократској атмсфери", оценио је дан након IV седнице локалног парламента Радивој Парошки, председник СО Србобран.

Комантаришући теме о којим су одборници разговарали, Парошки је прво изразио задовољство избором личности који ће примити традиционалне награде општине Србобран. "Имали смо доста кандидата и комисија није имала лак задатак. Ласло Вегел, један од највећих мађарско-српских књижевника, есејиста и новинара, без дилеме заслужује титулу почасног грађанина, као што и Октобарска награда иде у праве руке, Славки Попић, дугодишњем хуманитарним радником који се годинама бори за лица са посебним потребама. 'Бисер' који она води спада у једну од најбољих организација ове врсте у Војводини и Србији. И добитници захвалница су заслужено изабрани, иако је комисија овде имала мало тежи посао. Снежана Вујић, Данијела Миличић Требатицки, др Илија Газепов и Бранислав Курјачки су награђени за 2016. године и све ове предлоге Комисије једногласно су потврдили сви одборници Скупштине општине", рекао је Парошки.
 
Као посебно важно, председник СО Србобран је истакао коначно скидање са дневног реда теме пуштања саобраћаја у улици Јована Јовановића Змаја. "О овој теми смо толико тога рекли, од градње улице, затварања, отварања, и надам се да је она сада иза нас. Улица ће бити отворена када се створи услови, пројекат се завршава и уверен сам да ће саобраћај кроз улицу олакшати живот грађана у околним улицама, које су до сада биле посебно оптерећене. Затварање је донело прекид саобраћајне комуникације јер по Генереланој регулацији општине Србобран, ова улица има карактер важне сабирне саобраћајнице", рекао је Парошки.
 
Говорећи о променама у скупштинским клупама и одборничким групама, Парошки је оценио да ће увећање групе "Александар Вучић - Србија побеђује" за два нова одборника из ГГ "Зоран Дудварски", пре свега, стабилизује скупштинску већину. "Ово јача владајућу коалицију СНС - СПС - СВМ и сада је лакше обезбеђивати доношење значајних одлука", рекао је Парошки.        

Службени лист