Српски  Magyar 

Србобран поново на фестивалу Србија у ритму Европе

Србобран ће и ове године учествовати у великом фестивалу Србија у ритму Европе, потврђено је данас уговором који су у Србобрану потписали Нешко Честић, председник општине, и Игор Карадаревић, извршни директор манифестације.

На овај начин Србобран се нашао међу 20 градова из Србије чији ће школарци учествовати на финалној вечери заказаној за јун 2017. године, у Сомбору. Претходно ће у Србобрану бити одржана аудиција на којој ће сви који желе моћи да покажу певачка и играчка знања, а стручни жири изабраће најбољег представника Србобрана. Према правилима, сваки град учесник имаће и подршку у једној од амбасада држава Европске уније, а Србобран прижељкује да то буду Немачка или Аустрија.

"Још током лета имали смо усмену потврду да Србобран жели да поново учествује у манифестацији Србија у ритму Европе и овим потписом то званично потврђујемо. Деца из Србобрана биће међу децом из 20 градова Србије и такмичити се за победу и домаћинство финалне вечери у наредном циклусу. Наш шоу поново ће бити на националној телевизији, али ће преноса бити и у десет земаља Европе. Још увек нисмо одлучили на ком језику ће певати деца из Србобрана, али смо одлучили да на професионално инсистирање председника општине, Србобрану доделимо професионалну екипу стручњака која ће припремати децу за наступ. Ради се о људима који су спремали учеснике такмичења Твоје лице звучи познати и о професорима са Музичке академије. Председнику општине дугујемо захвалност што нам је пружио прилику да радимо са децом Србобрана", рекао је Карадаревић и пожелео Србобрану победу на такмичењу.

Према правилима, градове ће представљати по једно дете које ће певати и неколико деце која ће плесати. У трци за титулу најбољег гласови жирија носиће 50 одсто бодова, колико и гласови који стигну порукама. Буџету победничког града припашће 50 одсто средстава остварених слањем СМС порука, затим домаћинство финалне вечери у наредном циклусу прелази у победнички град, као и наградно путовање за децу у земљу која буде партнер победнику.

"На време смо резервисали место у такмичењу. Не очекујемо само да учествујемо, без обзира што је то забава и што је то добро за ученике, већ желимо и победу. Такође, сведоци смо да сарадња са амбасадама може донети користи локалним самоуправама и свесни смо да наши пријатељи из организације имају одличне контакте у свим амбасадама. Није тајна да би волели да земља коју ћемо представљати буду Немачка или Аустрија, то некако одговара и нашем поднебљу и ту можемо пружити највише, мада не утичемо на одлуку. Верујем, очекујем и молимо се да следећи домаћин манифестације Србија у ритму Европе буде Србобран", рекао је Честић.