Српски  Magyar 

За студентске стипендије издвојено 3,9 милиона динара

Нешко Честић, председник општине Србобран, потписао је данас уговоре са 78 студената из општине Србобран о додели стипендија. За ову намену из општинског буџета издвојено је 3,9 милиона динара и током наредних десет месеци ови млади људи добијаће по 5.000 динара на месечном нивоу. Право на студентску стипендију остварила су 22 студента прве године и 56 студената виших година студија.

Честић је овом приликом студентима прво пожелео успешну школску годину и "Знамо да средства која издвајамо за стипендије нису довољна за све ваше потребе и жао ми је што нисмо успели да увећамо овај износ, али могу да кажем да ће то у наредним годинама бити знатно више. На почетку мандата сам рекао да ми је циљ да се у нашој општини пробуде студенти и ђаци и да морамо да обезбедимо квалитетно образовање. За оне са најбољим оценама и резултатима организоваћемо једно студијско путовање у неку од земаља Европе, Немачку, Аустрију, Италију, Швајцарску, да би видели како изгледају и функционишу друге државе, и добра искуства пренели и код нас", рекао је Честић.

Председник општине је за наредну школску годину најавио отварање одељења Високе школе за пословну економију и предузетништво у Србобрану и позвао будуће студенте да размисле о школовању у свом родном граду. "Ово говорим посебно због договора који ће се управо ових дана прецизирати, а подразумева да један број школарина на овом факултету обезбеди локална самоуправа и поједини предузетници из наше општине, који су већ изразили спремност да издвоје новац за школовање младих људи", рекао је Честић.