Српски  Magyar 

Нови "Бисер" за још бољи рад

Свечаношћу у кругу пријатеља, донатора, представника локалне самоуправе, организација и установа, и самих корисника услуга, Друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Бисер" представило је данас јавности свој нови дневни центар - реновирани и опремљени објекат у Скопљанској улици. На овај начин успешно је окончан пројекат и акција "Донирај за Бисер", још једном је потврђен неограничено хумани потенцијал заједнице, а само друштво добило је прилику да додатно унапреди услуге које пружа корисницима.

"Да свих вас нема, да се нисте укључили у пројекат 'Донирај за Бисер', наша средина не би имала овај објекат, а суграђани, особе са инвалидитетом, свој простор за живот и рад. Све што се дешавало 2016. године у току прикупљања средстава за проширени дневни боравак, учинило је да 'Траг фондација' из Београда за наш један динар донира још један. Зато желимо да им искажемо захвалност, како сада тако и за претходни период, јер да те подршке није било не бисмо покренули услугу дневног боравка још давне 2006. године. Дневни боравај је сада општинска, одржива услуга, а 'Бисер' је реализује уз помоћ свих вас. Трудићемо се да у наредном периоду развијемо услуге које ће одговорити на потребе особа са инвалидитетом, а посебно оне услуге које ће се усмерити на спречавање настанка инвалидности, на очување способности и обезбеђење живота достојног човека. И увек ћемо имати на уму наш  мото - Наша деца су као шкољка, свака у себи крије један бисер. Да бисмо до њега дошли морамо ту шкољку отворити. Хвала вам свима на подршци и помоћи", поручила је свим окупљеним Славка Попић, председница "Бисера".

Част да пресече црвену врпцу на улазу у нови објекат "Бисера" добио је Далибор Ракић, један од корисника услуга. Дружење у новом дворишту, чији економски део испуњава пластеник са засадима спанаћа, иначе плод рада особа из "Бисера", настављен је доделом захвалница свим појединцима, организацијама, предузећима, спортским клубовима и другим који су и на најскромнији начин помогли отварање дневног боравка. У име општине Србобран захвалницу је примио Радивој Парошки, председник Скупштине општине.