Jun 25, 2018 Last Updated 4:53 PM, Jun 22, 2018

Радивој Парошки нови председник општине Србобран

Нешко Честић поднео је данас неопозиву оставку на место председника општине Србобран, а на његово место Скупштина општине изабрала је Радивоја Парошког, досадашњег председника локалног парламента. О оставци Честића, поднетој из личних разлога, није било расправе.

Честић је оставку поднео 30. јуна, а како налаже Закон о локалној самоуправи и Статут општине Србобран, са његовом оставком престале су да важе и функције заменику председника општине и члановима Општинског већа.

Како је предложен за функцију председника општине Србобран, Радивој Парошки морао је претходно поднети оставку на место председника локалног парламента.

Нова председница Скупштине општине, на предлог коалиције СНС, СПС, СВМ и ГГ Зоран Дудварски, постала је Милена Аларгић, одборница Српске напредне странке.Радивој Парошки, нови председник општине Србобран, предложио је за чланове Општинског већа, а Скупштина општине је потврдила већином гласова: Ифју Золтана - култура, Небојшу Недељковића - пољопривреда, Ђорђа Џекова - привреда, Ђорђа Дебељачког, урбанизам и комуналне услуге, Тодора Шимпрагу - спорт, омладина и туризам, др Илију Газепова - здравство, Радивоја Дебељачког - међународна и регионална сарадња, НИП, Сабадош Фодор Беату - информисање, Стефана Младеновића - социјална заштита, и Зорана Мијића - просвета.