Jun 25, 2018 Last Updated 4:53 PM, Jun 22, 2018

Србобранци, срећна слава!

Кад Србобран слави Петровдан чује се баш на далеко. Добру причу о србобранској слави по целој Војводини додатно је распричало на хиљаде гостију који традиционално Србобран на овај дан посећују са свих страна. Тако је почело и ове године, Србобран се загрејао, данас је Петровдан! Срећно!

"Петровдански дани су традиција у Србобрану, Петровдан је један од симбола Србобрана. Тога дана у наш град долазе гости са свих страна, људи који су заљубљени у Србобран, а наши Србобранци их примају раширених руку. Све припреме су урађене на време, али смо последњих дана, са променама које су се догодиле у локалној самоуправи, одлучили и да Петровдан обележимо нешто скромније него претходних година. Време у ком живимо и проблеми са којим се сусрећемо, захтевају да се и овом празнику приступи на рационалнији начин и са мање трошкова. Исто се односило и на Ивањдан у Надаљу, али то не значи да није било лепо и да нисмо на добар начин обележили овај празник, као и да тако исто неће бити и у Србобрану", рекао је Радивој Парошки, председник општине Србобран.

Он сматра да Ивањдан у Надаљу и Петровадан у Србобрану треба да обележе и догађаји из других области друштвеног живота - културе, образовања, спорта, а не само естрадни наступи.

"Петровадан је празник који мора да покаже шта све Србобран пружа својим грађанима, ко су појединци, организације, удружења који Србобран чине добрим и ко ће га у будућности учинити још бољим", рекао је Парошки.

Он је за данас најавио велики број званица у Србобрану, представника Покрајинске владе, братских градова из Мађарске, суседних општина, и свима им пожелео пријатан боравак у Србобрану. Такође, Парошки је искористио прилику и упутио прву честитку оним који славе Патровдан, а све Србобранце позвао да данас, како то само они умеју већ деценијама, заједно и у весељу обележе велики празник.