Apr 24, 2018 Last Updated 8:05 AM, Apr 22, 2018

Обележена србобранска слава Петровдан

На више од 30 степени Целзијуса Србобран је обележио Петровдан. Јесте било вруће, али Србобранцима и њиховим гостима из бројних градова Војводине није сметало да се окупе у центру града, прошетају, сретну се са пријатељима и познаницима, забаве се из добру музику и интересантан културни програм, и на крају задовољни врате се својим домовима. Имали су прегршт разлога да помисле - и Петровдан 2018. прославићу у Србобрану!

Главне улице Србобрана нудиле су јуче све, и слатко и слано, и хладно и топло, и лепо и мање лепо, и јефтино и скупо. Десетине и десетине штандова и хиљаде људи међу њима осликавали су праву слику славе града, а велика централна бина као магнет привлачила је све госте Србобрана и његове житеље.

Певале су звезде Гранда, Јоца Стефановић и Маријана Чобанов, а свирао Миленијум бенд.

"Свим Србобранцима и оним који су вечарас са нама, честитам славу Светих апостола Петра и Павла. Србобранци знају, дете или старац, сви ми волимо Србобран јер се Петровдан везује за наше лепо место, ми меримо време од Петровдана до Петровдана, исчекујемо га и то је повезано и са нашим менталитетом. Наша је једина мисија да учином све што је могуће да наш Србобран вратимо на старе гране славе, како је било некад када смо били једна од најбогатијих вароши у Војводини. Нека нам свети апостоли Петар и Павле улију снагу да будемо снажни и сложни и све проблеме пред нама лако решимо", рекао је на почетку петровданске прославе Радивој Парошки, председник СО Србобран.

Крај ове веселе вечери означио је ватромет у поноћ. 

Службени лист