Jul 23, 2018 Last Updated 7:48 AM, Jul 20, 2018

Србобрану пола милиона динара за документацију

Покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић потписао је данас са председницима војвођанских општина уговоре о додели бесповратних средстава за суфинансирање израде техничке документације - пројеката инфраструктуре, као и за суфинансирање израде планске документације.

Међу општинама чији су пројекти добили подршку Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине нашла се и општина Србобран, којој је припало 500.000 динара за израду више врста документације. Уговор је потписао Радивој Парошки, председник општине Србобран.  

"Издвојили смо одређена срадства, у складу са могућностима, за суфинансирање израде планске и пројектно-техничке документације и свима је јасно колики је значај ових издвајања. Без квалитетне, пре свега, планске документације нема израде инфраструктурних пројеката као што су саобраћајнице, индустријске зоне и други. У области израде пројектно-техничке документације додељено је 7,5 милиона динара, а у области израде планске документације око 16 милиона динара", рекао је Галић и најавио још један сличан конкурс до краја године.

"Општина Србобран конкурисала је за финансијску подршку при изради планске документације за изградњу рециклажног дворишта и смештај напуштених животиња. У буџету смо планирали два милиона динара, а од Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине смо добили пола милиона динара за ова планска документа. Задовољни смо на подршци Покрајинског секретаријата у покушају да решимо ову проблематику на најбољи могући начин. Овај проблем имамо годинама, посебно када говоримо о уклањању паса луталица са улица, односно изградњи азила, и како то још увек није било урбанистички и плански решено како треба, надам се да ћемо овим средствима и новцем који смо ми определили за ову намену, успети да средимо планску и пројектно-техничку документацију, што је неопходно учинити", рекао је Парошки.