Jul 23, 2018 Last Updated 7:48 AM, Jul 20, 2018

Подршка у опреми за 16 избегличких породица

Општина Србобран, Повереништво за избеглице и миграције, потписала је данас уговор са 16 избегличких породица са територије општине Србобран, којим им се додељује помоћ за економско оснаживање и развој делатности којом се баве.

Овим уговором породице су, између осталог, добиле пластенике за узгој поврћа, опрему за пчеларство, као и машине и алате за вршење разних занатских и других услуга, грађевинских, аутомеханичарских, пољопривредних и слично. Уговоре укупно вредне 2,3 милиона динара, делом финансиране и новцем из општинског буџета, потписао је и представницима породица уручио Радивој Парошки, председник општине Србобран. Опрему је добило свих 16 породица које су се пријавиле на конкурс.

"Кроз овај пројекат оснажујемо вашу економску самосталност и побољшавамо вашу понуду у делатностима којим се бавите. Надам се да ће вам ова подршка омогућити и да се развијате, да некога запослите, од чега би корист имала цела локална заједница. Општина Србобран и сама осмишљава програме за јачање предузетништва и позива све предузетнике да се упознају са нашим плановима и затраже подршку за развој својих делатности. Унапређење појединачних предузетничких радњи унапређује и цео пословни амбијент у општини Србобран, што је циљ ове локалне власти. Ускоро ће сличну подршку моћи добити и пољопривредни произвођачи. Желим да опрему користите што више, да се развијате и тако доприносите привредном развоју Србобрана", рекао је Парошки.Он је подсетио да је последњих година кроз разне видове помоћи избеглим, расељеним и прогнаним лицима у општини Србобран, превасходно кроз стамбено збрињавање, обезбеђено и утрошено више од 70 милиона динара.