Српски  Magyar 

У Надаљу обележен Дан школе

Једна од најстаријих образовних установа у Војводини, надаљска Основна школа "Жарко Зрењанин Уча", прославила је данас 215. рођендан. Пригодним програмом у ком су учествовали ученици свих разреда школе, уз подршку својих учитеља и наставника, а у присуству бројних становника места, пензионисаних просветних радника, представника локалне самуправе које предводио Радивој Парошки, председник општине Србобран, као и представника других образовних установа, обележен је Дан школе.

"За нашу школу може се рећи да је доста добро опремљена, настава се изводи у уређеним кабинетима а наставни кадар је комплетан и посвећен образовању младих. Похвале заслужују и сви надаљски ђаци; то су добра и послушна деца и немамо никаквих великих проблема у свакодневном раду. Нажалост, број ученика је нешто мањи него претходне године и тренутно износи 175. У овом тренутку школи највише недостаје кабинет за информатику и опремање рачунарима и надам се да ће се то ускоро решити", рекла је за srbobran.rs Бранислава Станаћев, директорка ОШ "Жарко Зрењанин Уча". 

Обраћајући се присутнима она је искористила прилику и захвалила се општини Србобран на одличној сарадњи. Приредба је открила многе таленте надаљских ученика, било је ту песме, игре и глуме, рецитовања и музицирања, на задовољство свих присутних.

Иначе, Основна школа у Надаљу је основана 01. новембра 1802. године, годину дана после оснивања села. Тада је школа имала једно одељење са 29 ученика, а први учитељ је био Никола Кешански.