Dec 16, 2018 Last Updated 5:13 PM, Dec 14, 2018

Општини Србобран 2,1 милион динара за видео надзор

На конкурсу за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама за финансирање пројеката из области електронских комуникација и информационог друштва, Покрајински секретаријат за привреду и туризам издвојио је 2,1 милион динара за општину Србобран за постављање видео надзора на три јавна места.

Према уговору који је данас у Влади Војводине потписао председник општине Србобран Радивој Парошки, видео надзор добиће дворишта Основне школе "Жарко Зрењанин Уча" у Надаљу, вртић "Бамби" у Србобрану и велика раскрсница улица Цара Лазара, Филипа Вишњића и Петра Драпшина. Обавеза општине Србобран биће да обезбеди додатних 16 одсто од издвојене суме.

"И последње дане 2017. године користимо да реализацију важних планова и покренутих пројеката. Постављање видео надзора на јавним местима за нас је веома вредно јер настојимо на сваки начин унапредити безбедност наших суграђана, посебно најмлађих. Раскрсница на којој се срећу три улице, Цара Лазара, Филипа Вишњића и Петра Драпшина, у непосредној близини Основне школе 'Јован Јовановић Змај', веома је фреквентна и користе је бројна возила и пешаци. Од тренутка од када смо увели бесплатни превоз за ученике, пешачки прелаз на овој раскрсници користи још већи број ђака јер се аутобуско стајалиште налази на супротној страни у односу на школу, па морамо максимално обезбедити ову раскрсницу. Видео надзор свакако унапређује безбедност и очекујем већу пажњу свих учесника у саобраћају. Исто тако, важно је да видео надзором обезбедимо и дворишта две образовне установе, вртића 'Бамби' и Основне школе 'Жарко Зрењанин Уча', јер желимо да увек знамо шта се догађа на овим местима и да ли неко угрожава нашу децу и имовину у овим установама. Хвала не само овом, већ и свим другим покрајинским секретаријатима који су током 2017. године пуном снагом подржали пројекте општине Србобран. Због тога данас на крају године имамо бољу и развијенију општину Србобран него што смо то имали на почетку, и уверен сам да ћемо то моћи рећи и на крају 2018. године. Знам да заједничко деловање обезбеђује најбоље резултате", рекао је након потписивања уговора Парошки.

   

Службени лист