Dec 12, 2018 Last Updated 7:54 AM, Dec 12, 2018

Србобранке дале крв и на свој празник

Црвени крст Србобран организовао је данас акцију добровољног прикупљања крви. Овога пута драгоцену течност дало је 109 особа, а своју хуманост по први пут показало је и девет нових Србобранаца који су се укључили у акцију. Ипак, прикупљање крви у сали Малог позоришта прошло је у свечаном амбијенту јер су све припаднице лепшег пола које су се одазвале позиву Црвеног крста, награђене цвећем поводом 08. марта - Дана жена.

Празник им је, уз најлепше жеље, честитао Радивој Парошки, председник општине Србобран, који је обишао акцију. Он је истакао да 08. март треба да буде само подсетник да се љубав и поштовање према женама треба исказивати током целе године, јер то заслужују, што акција доборовољног давања крви најбоље потврђује.

Золтан Бергел, секретар Црвеног крста Србобрана, заједно са сарадницима, уручио је овим поводом председнику општине Парошком мајцу добровољних давалаца, а припадницама лепшег пола које су дале крв, цвеће. Иако су сви мушкарци, добровољни даваоци крви, данас намерно остали у сенци, њихова хуманост још једном је засијала у пуном светлу. 

 

Службени лист