Jan 22, 2019 Last Updated 10:48 AM, Jan 21, 2019

Србобран ће подржити успешне као што је "Техника МБ"

Само неколико предузећа устројених и ефикасних попут "Технике МБ" потпуно би променило привредну слику општине Србобран и створили услове да из категорије недовољно развијених пређе у неку од категорија успешнијих. Изречена констатација први је закључак након данашње посете руководства општине Србобран овој успешној компанији. Радивоја Парошког, председника општине Србобран, Ђорђа Џекова, члана Општинског већа задуженог за привреду, и Радивоја Дебељачког, члана Општинског већа и руководиоца Канцеларије за локални економски развој, данас је дочекао Марко Дондур, власник и директор "Технике МБ", заједно са оцем Бранком, оснивачем компаније.

"Ова фирма је за понос општини Србобран. Код нас је од 2015. године, када је стигла са двадесетак радника, а сада је овде запослено више од 60 лица, што је за нас веома битно. Велики део ангажмана при пресељењу одрадили су сопственим снагама, а локална самоуправа им је помогла у једном делу да лакше крену са производњом. Сведоци смо велике привредне активности, ради се о озбиљном извознику чији извоз вреди више од 1,3 милиона евра, што је за србобранску општину феноменалан податак. Имају потенцијал за даљи развој и ту смо да помогнемо колико можемо. Управо смо о томе разговарали јер желимо да створимо добре услове за рад наших привредника. Лично сам веома задовољан што је 'Техника МБ' у Србобрану и ми смо ту да будемо њихов сервис", оценио је данашњу посету Парошки. 

Општина Србобран има добру сарадњу са "Техником МБ" и она је најбоље потврђена у подршци приликом преласка предузећа из Темерина у Србобран. Наиме, тада је локална самоуправа обезбедила половину средстава од укупно четири милиона динара, колико је било потребно за потпуну реконструкцију трафо станице и главног вода за напајање погона електричном енергијом.

Од како је стационирана у Србобрану, "Техника МБ" располаже пословним простором са производним халама и управном зградом површине од око 7.000 м². Фирма је опремљена модерним ЦНЦ и НЦ машинама, и запошљава скоро 60 радника који од метала стварају широк спектар производа за бројне препознатљиве брендове у Европи и на домаћем тржишту.

Марко Дондур, директор компаније, захвалио се руководству општине Србобран на посети, истичући да привреда и локална администрација требају бити партнери у циљу општег развоја и унапређења квалитета живота у Србобрану.

"Наше искуства су веома позитивна и ни у једном тренутку нисмо довели у питање одлуку да производњу преселимо у Србобран. Опремили смо велики погон у ком можемо несметано да радимо и ниво производње се стално подиже. Овакве посете могу бити корак унапред у нашим односима, посебно јер не планирамо да станемо већ да наставимо са развојем. Наш план је да у будућности младим људима понудимо и могућност едукације у нашој фирми, уколико су заинтересовани за рад у оваквим погонима, за шта би добијали званичне сертификате овлашћених институција које су наши партнери. Радује нас спремност локалне самоуправе да подржи наше планове и отвореност за сарадњу локалне администрације, која заслужује све похвале", рекао је Дондур.   

Службени лист