Српски  Magyar 

Еколошка награда за надаљску "Бубамару"

На завршној свечаности програма "За чистије и зеленије школе у Војводини", јуче је у Покрајинској влади награђено 27 васпитно-образовних установа, чији су малишани, ђаци и ментори били најуспешнији приликом учешћа у овогодишњем програму. Једна од награђених установа је и Предшколска установа "Радост" коју је у програму представљао вртић "Бубамара" из Надаља.

"За чистије и зеленије школе у Војводини" је програм Покрајинске владе чији је циљ да се у вртићима, школама и локалним заједницама широм Војводине подигне свест и лична одговорност за бригу о својој животној средини.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш је уз честитке награђенима, навео да се у овогодишњи програм, који се реализује већ девету годину, и који је све успешнији, укључило 104 васпитно-образовне установе. Најуспешнијих 27 предшколских установа, основних и средњих школа (укључујући и музичке и специјалне), награђени су излетима за преко 600 ученика, док ће за наставнике бити организовани семинари из области заштите животне средине.

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић рекао је да су захваљујући овом програму видљиви помаци у васпитно-образовним установама које га реализују. "Представници покрајинских секретаријата, који сарађују у овом програму редовно обилазе школе које га спроводе. Ми младима желимо да оставимо чистије и зеленије школе, и боље окружење, и помогнемо у изградњи њихове еколошке свести од најранијег узраста, као и на одговорност према средини у којој живе", поручио је Грбић. 

Награђене су поздравиле и Бранкица Табак, подсекретар Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине, и др Милка Будаков, заменица покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Деца припремне предшколске групе из "Бубамарае", добитници ове награде, заједно са васпитачицом Данијелом Миличић Требатицки, ићи ће на једнодневни излет у Национални парк "Фрушка гора" и СРП "Ковиљско-петроварадински рит", а васпитачи ће боравити два дана у Еколошком центру "Радуловачки" у Сремским Карловцима, где ће се додатно едуковати за ову област.