Српски  Magyar 

"Рука спаса" поклонила ученицима радне столове

Удружење жена "Рука спаса" које води Савка Лазић, уручило је данас ученицима основних школа 25 радних столова. Столови су подељени кроз пројекат "Мали поклон за велики успех", за који је "Рука спаса" подршку добила на конкурсу Фонда за помоћ избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине. Уручењу столова у просторијама Удружења жена, присуствовао је и Радивој Парошки, председник општине Србобран.

"Ово је још једна од акција које у оквиру локалне самоуправе спроводе разна удружења. 'Рука спаса' искористила је прилику да обезбеди подршку за свој пројекат поделе радних столова добрим ученицима, и то ће за многе породице бити значајна помоћ на почетку школске године. И локална самоуправа припремила је додатна средства за помоћ ученицима, прваке и све друге. Општина Србобран жели да истакне квалитет и да квалитет буде нешто што ће подстаћи све друге да још боље раде, превасходно мислим на ученике. Ово што је учинила 'Рука спаса' је такође веома значајно, и надам се ће и у будућности наставити са таквим активностима. Све похвале и материјална подршка за тако добра хуманитарна удружења", рекао је приликом обраћања родитељима ученика који су добили столове Парошки.

"Рука спаса" делује од 2014. године и до сада је организовало више разних хуманитарних акција. Ово је други пут да Удружење поклања радне столове ученицима.

"Имамо сталну подршку локалне самоуправе која нам, између осталог, помаже и код припреме за конкурсе. Обезбедили смо 25 радних столова за ученике и надамо се да ће ове поклоне они оправдати кроз успехе које ће постићи у школи. Столови иду у праве руке, гледали смо да их добију ученици којима је подршка стварно потребна, да има и да их неко наследи од млађих браће и сестара, како би акција стварно била корисна", рекла је Лазић.