Српски  Magyar 

Одржана XXX седница СO Србобран

Скупштина општине Србобран одржала је јуче 30. заседање у актуелном сазиву и усвојила неколико важних одлука, програма и извештаја.

Локални парламент је прво, по прибављеном мишљењу Министарства за државну управу и локалну самоуправу, усвојио Статут општине Србобран, а затим и Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Србобран за 2018. годину, Одлуку о доношењу измена и допуна Плана генералне регулације насеља Србобран, Одлуку о изради Плана детаљне регулације за изградњу ТЦ 110/20 kV "Србобран 2" са расплетом 20 kV водова, Одлуку о утврђивању висине закупнине за пословни простор којим располаже општина Србобран, Одлуку о измени Одлуке о привременом постављању монтажних и других објеката на јавним површинама, као и Одлуку о накнадама за коришћење јавних површина за територију општине Србобран.

У наставку седнице скупштинска већина дала је позитивно мишљење о Програму уређивања, отуђења и издавања у закуп грађевинског земљишта за 2019. годину, Годишњем програму пословања ЈКП "Градитељ" за 2019. годину, Извештају о раду Правобранилаштва општине Србобран за 2018. годину, Извештају о реализацији програма за унапређење услова живота локалне заједнице, а посебно за изградњу инфраструктурних објеката и других објеката у циљу побољшања услова живота општине Србобран за 2018. годину, затим о Извештају о реализацији Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Србобран за 2018. годину и Извештају о коришћењу средстава за финансирање унапређења безбедности саобраћаја на путевима општине Србобран у периоду I-XII 2018. године.

Седница Скупштине општине Србобран закључена је након сат времена одборничким питањима.