Српски  Magyar 

"Рука спаса" поклонила ученицима радне столове

Удружење жена „Рука спаса“ поклонило је данас ученицима из десет породица радне столове, који су обезбеђени кроз конкурс Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима АП Војводине. Ово је други пут да "Рука спаса" поклања радне столове и до сада је чак 35 ученика добило на овај начин подршку удружења које води Савка Лазић.

"Ова врста подршке породицама веома је важна и драгоцена. Бирамо децу с циљем да усмеримо помоћ тамо где је она потребна, тамо где деце има више и где радни столови могу да се наслеђују. Хвала Фонду за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, али и општини Србобран и председнику општине Радивоју Парошком који увек подржавају наше пројекте, не само њихову реализацију већ и припрему документације и испуњавање свих услова које прописују конкурси", рекла је Савка Лазић, председница "Руке спаса".

Уручењу столова присуствовао је и Радивој Парошки, председник општине Србобран, који је изразио задовољство што још једном присуствује успешној реализацији неке од идеја "Руке спаса", једног од најагилнијих удружења у општини Србобран.

"Већ неколико пута сам присуствовао активностима 'Руке спаса', од подршке тек рођеним бебама, ученицима, припадницама лепшег пола, и увек је то веома успешно. Удружење заслужује сваку похвалу, активно је и корисно, и брине о разним деловима популације, о сиромашним, о избеглим и прогнаним, о нашим сународницима на Косову и Метохији. Вредне жене и добра организација увек доносе резултате. Надам се да ће са ових столова у будућности стићи неки нови ђаци генерације, на понос Србобрана", рекао је Парошки.